Itaalia meedia: UCI esitas Astanale ultimaatumi ning nõuab Vinokurovi lahkumist

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Vinokurov Londonist võidetud olümpiakullaga
Aleksandr Vinokurov Londonist võidetud olümpiakullaga Foto: SCANPIX

Itaalia spordileht La Gazzetta dello Sport kirjutab, et Rahvusvahelise Jalgratta Liidu (UCI) litsentsikomisjon võib Astanale World Touri litsentsi alles jätta, kui tiimi juht Aleksandr Vinokurov ametipostilt taandub ja oma koha uutele inimestele annab.

UCI ega Londonis grupisõidu olümpiavõitjaks kroonitud Vinokurov pole seda uudist kommenteerinud. Jalgrattaspordi katusorganisatsioon on andnud Tanel Kangerti ja Rein Taaramäe koduklubile aega 20. märtsini, et end kaitsta, vahendab Spordipartner.ee.

UCI tegi litsentsikomisjonile ettepaneku Astanalt World Touri litsents ära võtta pärast seda, kui oli tutvunud Lausanne'i Sporditeaduste Ülikooli poolt koostatud auditiga, mis puudutab eelmisel aastal mitme dopinguskandaaliga seotud olnud Astana meeskonna antidopingualast tegevust. UCI on veendunud, et Astana detsembris ala katusorganisatsiooni litsentsikomisjonile esitatud andmete ja tegeliku elu vahel on suured käärid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles