Niit püüab ärkvel püsida ja kiiresti joosta

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit.
Marek Niit. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti spordisõber on harjunud, et kergejõustiku sise-EMilt on ikka midagi head oodata – meil olid Erki Noole medalivõidud, Kristjan Rahnule rajatud lootused, Ksenija Balta ja Mikk Pahapilli võidud, Anna Iljuštšenko tipptaseme lävel püsimine. Eile Prahas alanud EMil saame loota vaid üllatustele nagu eile meeste kaugushüppes eelvõistlusel kuuenda koha saanud Rain Kasele ning kiita isiklike rekordite tasemel võistlevaid sportlasi, olgu siis saavutatud koht, milline tahes.  

Üks kauaaegne eestlasest tipp on siiski Prahas kohal. 400 meetri jooksus stardib kogu talve USAs treeninud Marek Niit. Juba kogenud jooksumehe sõnul on treeningud kulgenud plaanipäraselt ning kõik, mis plaanis, on harjutuskordade ajal ka ära tehtud. «Võrreldes eelmiste aastatega on treeningud olnud vähem intensiivsed ning sisetingimustes pole ma sprinditreeninguid sisuliselt teinudki,» rääkis Niit ja lisas, et suurem rõhk oli 450- ja 600-meetristel lõikudel.

Niit harjutas USAs koos vanade tuttavatega. Peamiselt treenis ta koos ülikooliaegse kaaslase Neil Braddyga, kuid mõned harjutuskorrad on ta teinud ka tiitlivõistluste medalimehe Wallace Spearmoni treeningugrupiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles