Tõeline üllatuspomm: Joel Lindpere liitus Nõmme Kaljuga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Lindpere (vasakul) ja Nõmme Kalju peatreener Sergei Terehhov
Joel Lindpere (vasakul) ja Nõmme Kalju peatreener Sergei Terehhov Foto: Nõmme Kalju

Nõmme Kalju jalgpalliklubi esindusmeeskonnaga liitub Eesti koondises 98 mängu teinud ja 7 väravat löönud Joel Lindpere, kes alustas oma karjääri just Nõmme klubis.

«Üheksa aastat tagasi läksin välismaale. Olen nüüd mõelnud asjadele ning otsustasin naasta Eestisse, seda kahel põhjusel: esiteks mõtlesin, et vähemalt ühe hooaja mängiks veel enne mängijakarjääri lõpetamist Eestis ning teine põhjus on perekond, mu poeg käib Nõmme Kaljus trennis. Alustasin oma karjääri Nõmme Kaljus, olen viimased kolm aastat puhkuse ajal Kaljuga treeninud ning olen kindel, et Kaljuga lepingu sõlmimine on väga hea otsus,» sõnas Joel Lindpere lepingu sõlmimise järel Kalju kodulehele.

«Mul on väga hea meel, et Juki otsustas liituda just Kaljuga, kus tema poeg juba trennis käib. Olen kindel, et Joel aitab meid kõrgete eesmärkide elluviimisel,» sõnas esindusmeeskonna peatreener Sergei Terehhov.

«Võimas! Meeletult hea meel on, et Eesti üks parimaid jalgpallureid, kes alustas oma jalgpalliteed noore poisina Nõmme Kaljus on nüüd ringigi tagasi tulnud. Oleme Joeliga juba mõned aastad Kalju teemal rääkinud, aga nüüd, kus see teoks sai, on seda ikka veel raske uskuda. Joeli kogemused on meie jaoks hindamatud ja ma usun, et Eesti Premium liiga on endale juurde saanud väga särava tähe,» sõnas Nõmme Kalju president Kuno Tehva.

Lindpere alustas oma jalgpallurikarjääri 1997. aastal  just Nõmme Kaljus, kus ta 15-aastasena klubi eest 7 mänguga 14 väravat lõi. Kaks aastat hiljem koondisedebüüdi teinud mees teenis peagi ka esimese lepingu välismaal liitudes Bulgaaria meeskonna CSKA Sofiaga, kelle ridades ta ka Bulgaaria meistriks krooniti. Sealt edasi siirdus ta Norra tippliigasse, kus aitas Tromsø pronksmedalile.

Juki karjääri säravaim periood jääb kahtlemata aastatesse 2010-2012, kus ta USA profiliigas New York Red Bullsi esindas koos selliste tähtedega nagu Thierry Henry, Rafael Marquez ja Tim Cahill. Joel alustas Red Bull Arena avamängus löödud väravaga Pele kunagise koduklubi Santose vastu. Tegemist oli uue staadioni esimese väravaga. Selle märgiks ja eestlase auks paigaldati tribüünile punane tool. Red Bullsist lahkudes liitus ta teise USA meeskonnaga Chicago Fire.

Viimaseks välisklubiks enne Kaljuga liitumist oli Tšehhi meistriliiga meeskond Banik Ostrava, kus ta pallis koos 2004. aasta EMi suurima väravaküti, Tšehhi jalgpallilegendi Milan Barošiga. Käesoleva aasta jaanuaris ta aga lahkus klubist.

Joel Lindpere, kelle enda poeg Juan Nõmme Kaljus mängib, hakkab klubis tegelema ka noormängijate välismaale aitamisega, kasutades oma laialdasi kogemusi ning tutvusi noorte arendamiseks.

«Nõmme Kalju on viimaste aastatega näidanud, et eesmärgid on kõrged ning mängitakse kulla peale. Liiga on vahepeal kindlasti tugevamaks muutunud, meeskonnad arenevad ning konkuretsivõime on nii hea, et ükski võistkond tänavu teiste eest ära ei suuda minna. Nõmme on hoolimata mitmest suurest muutusest teinud häid tulemusi ning loodan anda oma lisapanuse, et aidata Kaljul eesmärke saavutada,» lisas Lindpere.

Lindperel on võimalik number 20 särki kandes debüüt teha juba eesoleval laupäeval, kui alustab Premium liiga 2015 hooaeg. Nõmme Kalju kohtub avamängus Tartu Tammekaga, avavile kõlab kell 14.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles