F1 meeskonnad ähvardavad Alonso õnnetuse tõttu hooaja avaetappi boikotiga

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melbourne'i etapi start möödunud hooajal.
Melbourne'i etapi start möödunud hooajal. Foto: SCANPIX

F1 sari alustab uut hooaega juba 15. märtsil, kuid Saksamaa väljaande Bild väitel on mitmed meeskonnad kaalumas sellele sõidule boikotti, sest ollakse mures ohutuse pärast, mis kerkis teravalt päevakorda pärast Barcelonas sõidetud testisõitu, kus McLareni rooli keerav Fernando Alonso vastu seina sõitis.
 

Hooajaeelsel eelviimasel testil sõitis Alonso oma McLareniga Barcelona ringrajal vastu seina ja viidi paariks päevaks haiglasse. Arstid kinnitasid mõned päevad tagasi, et hispaanlase tervisega on kõik korras, kuid soovitasid tal hooaja avaetapi vahele jätta ja nii läheb kahekordse maailmameistri asemel Austraalias sõitma tiimi varusõitja Kevin Magnussen.

Alonso avarii põhjused on endiselt segased: meeskond on väitnud, et õnnetuse põhjustas tugev tuul, samas kui mitmed asjatundjad on spekuleerinud, et Alonso võis enne avariid teadvuse kaotada mürgiste aurude tõttu või saada elektrišoki. Kuna avarii ümber püsib saladusteloor, on teised meeskonnad mures ega taha Saksamaa ajalehe Bildi väitel oma sõitjaid Austraalias rajale lasta.

«Sport Bildile teadaolevalt kaaluvad mitmed tiimid seda, et nende sõitjad ei lähe turvalisuse huvides Melbourne'is rajale,» vahendas Bild, tsiteerides edasi üht anonüümseks jääda soovinud tiimijuhti. «Kui lennuk kukub alla ja on kas või väikseim risk, et see juhtus süsteemivea tõttu, siis teisi sama tüüpi lennukeid ei lasta lendama. F1 sarjal on vedanud, et ühtegi tõsist õnnetust pole nende hübriidsüsteemidega juhtunud. Kui mõni minu sõitjatest saaks viga, siis ma kutsuksin kõik teised meeskonnad oma infost õppima, et edaspidi olla kindlad, et sellist asja rohkem ei juhtuks. Honda peab FIAle vastuseid jagama,» oli anonüümne tiimijuht resoluutne, et teised meeskonnad peaksid Alonso õnnetusest rohkem teadma, enne kui oma sõitjad Austraalias rajale lasevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles