Võimas: Belgias tehti Eesti korvpalli ajalugu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Castors Braine'i naiskond.
Castors Braine'i naiskond. Foto: Facebook

Täna tehti Belgias Eesti korvpalli ajalugu, kui Merike Anderson aitas oma koduklubi Royal Castors Braine'i FIBA Eurocupi finaali - varem pole ükski eestlanna Euroopa klubide karikafinaali jõudnud.

Castors Braine alistas poolfinaali korduskohtumises täna 78:65 Istanbuli ÜBGD Universitesi. Avakohtumises oli eestlanna naiskond võitnud skooriga 77:73, tänase võiduga kindlustati üldvõit seisuga 155:138.

Anderson sai tänases kohtumises platsile 27 minutiks, selle ajaga jäi tema arvele kaheksa punkti, üks lauapall ja üks korvisööt. Võitjate parimana panustasid 17 punktiga Kim Mestdagh ja Anete Steinberga, Istanbuli naiskonna suurimaks skoorijaks oli 19 silma ja 14 lauapalliga Courtney Paris.

Finaalis on Castors Braine'i vastaseks Villeneuve d'Ascqi naiskond, kes oli üldseisuga 129:122 üle Maccabi Bnoti võistkonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles