Kirsipuu Hiinast: üritan midagi ilusat korda saata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu.
Jaan Kirsipuu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Xianis alanud Hiina velotuuri 3,5 km proloogil 33. koha saanud Jaan Kirsipuu usub, et võib eksootilises riigis jõuda selle aasta esimese võiduni proffide seas. Parimat aega näitas sakslane Dirk Müller (Team Nutrixxion Sparkasse), kellele Kirsipuu kaotas 19 sekundit.

«Enestunne oli üldiselt hea, eriti arvestades pikka reisi ja seda, et seetõttu ei saanud kaks päeva treenida,» kirjutab Kirsipuu oma blogis. «Puhkus tuligi ilmselt kasuks, sest olin esmaspäeval pärast Tartu ja Tallinna võidusõite päris väsinud. Mõlemad päevad sai täiega pandud ja tegelikult olin juba Tallinna rattarallil suht väsinud. Olematu tuul ja saarlased oma pundiga ei teinud ka võidusõidu lahendust kergemaks.»

Kirsipuu sõnul oli ta pingutusest kenasti taastunud, kuid jalgades nappis teravust. «Eesti väheste võidusõitudega ja mägirattamaratonidega olen liiga diisliks muutunud. Leidsin mingisuguse rütmi alles viimasel kilomeetril,» märgib Armeenias registreeritud CKT tmit meeskonda kuuluv sportlane.

Ka avaetapil, mis lõpeb finišiga mäkke, ei näe me Kirsipuud ilmselt esimeste seas, kuid kõrge koht kokkuvõttes polegi tema eesmärk.

«Üldiselt paistab trass kerge olevat ja loodan mõnel etapil ka midagi ilusat korda saata,» avaldab Kirsipuu. «Homne etapp on grupisõit Xiani linnaringidel. Väga ilus ja kiire ring laugete tõusude ning laskumistega. Ainult viimane kilomeeter on parasjagu kurvitamist. Kardan, et kurvides võib veel teravusest puudu tulla. Tuur lõpeb 19. septembril Pekingi lähedal Tianjinis. Tuuril on koguni kaks puhkepäeva, mis minusugusele penskarile täiesti meeltmööda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles