Jalgpalliklubide kaptenid kirjutavad alla ausa mängu plaadile

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia kapten Ingemar Teever
Levadia kapten Ingemar Teever Foto: Sander Ilvest

Täna ja homme peetavatel jalgpalli Eesti meistriliiga avavooru kohtumistel on erilise tähelepanu all aus mäng. Kõigi matšide eel toimub vastav tseremoonia, mille käigus meeskondade kaptenid allkirjastavad ausa mängu plaadi.

«Spordis ei ole kohta ebaausatel võtetel ja kihlveopettustel. Jalgpalliliit, klubid ja mängijad on pannud seljad kokku, et üheskoos seista ausa mängu eest. Selle märgiks kirjutavad meeskondade kaptenid alla ausa mängu plaadile, mille sõnum on lihtne: minu mäng on aus mäng,» selgitas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Anne Rei.

«Oleme kihlveopettustega tulemuslikult võidelnud ja tõrjunud valemängijad liigast välja. Meie aktiivne tegevus ning koostöö klubide, UEFA, FIFA, Sportradari ja õiguskaitseorganitega on selle aluseks. Samuti jalgpalliliidu ennetusprogramm, kus harime ala juures tegutsevaid inimesi – oluline on teadvustada ohte ja nendele selgelt vastu seista,» selgitas Rei.

«Kihlveopettused on maailma spordi suurim probleem, mis puudutab kõiki spordialasid ja millega peavad võitlema kõik spordiorganisatsioonid ühiselt,» lisas jalgpalliliidu peasekretär..

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles