Hämmingus F1 sarja boss: Alonso õnnetus on seletamatu

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Ecclestone.
Bernie Ecclestone. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas kütab endiselt kirgi üle-eelmisel nädalavahetusel Barcelona testisõidul oma McLareniga vastu seina sõitnud Fernando Alonso avarii ja nüüdseks on juhtunut kommenteerinud ka F1 boss Bernie Ecclestone, kes sõnas, et tema arust on selline õnnetus seletamatu.

«Mind üllatas see, mis Barcelonas juhtus. See on täiesti seletamatu ja seda ka tema enda (Alonso- toim.) jaoks,» rääkis Ecclestone õnnetusest, kus Alonso kaotas ühel hetkel oma masina üle kontrolli ja põrutas vastu seina. «Fernando on natuke üllatunud sellest, mis temaga juhtus.»

Õnnetuse põhjuste ümber keerlevad endiselt spekulatsioonid, sest McLareni meeskond on väitnud, et avarii põhjustas tugev tuul, kuid vandenõuteoreetikud on leidnud ohtralt teisi teooriad ning Ecclestone tunnistas, et selline avarii vajab põhjalikumat uurimist.

«McLaren ei taha sellest rääkida, seega ei ole just palju asju, mis me teha saame. Tegelikult on see aga siiski sportlik küsimus ja seega on see võib-olla üks neist asjadest, mida FIA (rahvusvaheline autoliit- toim.) peaks uurima,» lisas Ecclestone.

Kuigi Alonso sai paar päeva pärast õnnetuse toimumist haiglast välja ja arstid kinnitasid, et ta tervis on korras, soovitasid nad hispaanlasel 15. märtsil Austraalias toimuva hooaja avaetapi vahele jätta. Alonso asemel saab McLareni rooli varusõitja Kevin Magnussen ja Alonso ise teatas, et ootab juba pikisilmi hooaja teist etappi, mis sõidetakse 29. märtsil Malaisias.

Endine F1 sarja arst Gary Hartstein kommenteeris aga BBC-le, et kui Alonso peaks eemale jääma ka Malaisia võidusõidust, on olukord oodatust keerulisem. «See oleks kindlasti koht, mis paneks kukalt kratsima. See oleks väga enneolematu - koguni nii enneolematu, et nad (McLareni meeskond- toim.) peaksid midagi selgitama,» teatas Hartstein.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles