Ärevad hetked üle elanud Tänaku meeskonna juht: usume, et auto on vee all

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: Timo Anis

Autoralli MM-sarjas kihutatakse sel nädalavahetusel Mehhiko rallil ja eestlased Ott Tänak ning Raido Mõlder sõitsid tänasel kolmandal katsel rajalt välja. Esialgu ei suudetud eestlaste masinat pärast rajalt väljasõitmist leida, nüüdseks on M-Spordi juht Malcolm Wilson kinnitanud, et nad usuvad, et masin on vee all

Tänak ja Mõlder olid kahe katse järel seitsmendal kohal, kuid sõitsid kolmandal katsel rajalt välja ja jäid kadunuks. Wilson selgitas, et M-Spordi meeskonna jaoks olid need ärevad hetked. «Kaotasime nende jälgimise 2,6 km peal. Ootasime järgmist autot, kes finišisse tuli, aga nemad polnud näinud Tänakut ja Mõlderit,» rääkis Wilson ralli ametlikule raadiole. «Võtsime ühendust korraldajatega ja nemad saatsid välja helikopteri, kes paar minutit hiljem teatas, et neid ei suudeta leida. Võite ise ette kujutada, mida me tundsime, kui selgus, et nad olid välja sõitnud otse järve kõrval. Õnneks saatsid organiseerijad kiirelt sinna auto, kes leidsid meie mehed üles ja nad olid autost välja saanud,» selgitas Wilson juhtunut.

M-Spordi meeskonna ülemus lisas, et hetkel autot üles leitud pole, kuid see peaks olema järves. «Saatsime poisid hotelli, nad tulevad pärastlõunal tagasi, aga olid praegu liiga šokis, et rääkida, mida juhtus. Auto ei ole endiselt nähtav ja eks see annab aimu, kui sügaval see on. Järgmise sammuna proovime masina üles leida,» teatas Wilson, kes lisas, et Tänaku ja Mõlderi kadumine oli tiimi jaoks väga raske.

«Meil on viimastel aastatel olnud palju teravaid hetki, aga kui sa saad ikkagi teada, et nad võivad olla vees, siis see oli väga raske. Meil polnud umbes 17 minutit aimugi, kas on olnud raske õnnetus või kas on olnud vigastusi. See oli meie jaoks väga raske aeg,» tunnistas Wilson.

Rallil on seni sõidetud viis katset, juhib Sebastien Ogier.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles