Tartu võttis TTÜ üle kindla võidu ja jõudis finaali

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna selgitatakse Eesti-Läti võrkpalli ühisliiga finalistid. Esimeses poolfinaalis sai Tartu Bigbank kindla 3:0 võidu põhiturniiri võitja TTÜ üle. Kaotajatele loovutati geimides vastavalt 22, 20 ja 20 punkti. Teises poolfinaalis lähevad kell 19 vastamisi Pärnu ja Tallinna Selver. Medalimängud toimuvad homme.

1. geim: Tartu asus 9:4 juhtima, ent siis hakkasid TTÜ diagonaalründaja Daniel Macieli rünnakud samuti maha jääma ja TTÜ jõudis kahe punkti kaugusele (9:11). Tartlaste asjad laabusid siiski paremini ja alla 3 punkti vahet ei saadud, kuni TTÜ jõudis viimaks punkti kaugusele 19:20. Siis eksis Kristo Kollo rünnakul ning seis oli viigis 20:20. Avageim Tartule 25:22.

2. geim: Teine geim algas tasavägisemalt, Tartu juhtis 9:7, ent siis jõudsid Tehnikaülikooli tudengid 10:10 viigini ning asuti omakorda 12:10 juhtima. Siis läks hoogu Tartu liider Robert Täht ja Tartu pääses taas omakorda ette 16:14. Tartu blokk töötas hästi ja geimi lõpus tegutses resultatiivselt diagonaalründaja Taavi Nõmmistu. Geim Tartule 25:20.

3. geim: TTÜ-l on nüüd selg vastu seina. Kodumeeskond asuski valgevenelase Kirill Krasnevski vedamisel 10:7 juhtima. Kristo Kollo tugevad servid ja hästi toimiv temporünnak aitasid tartlased 14:14 viigini. Siis tekkisid TTÜ-l probleemid vastuvõtuga ja Tartu läks ette 18:15. Nõlvak lööb ise palli vastaste poolele maha ja vahe punkt 19:18 Tartule. TTÜ poolelt mitu eksimust vastuvõtul ja rünnakul ja Tartu liigub mänguvõidu suunas - seis 23:18. Geim Tartule 25:20 ja esimene finalist on seega Tartu Bigbank!

Mängu eel:

Tänase poolfinaali eel oli kahtlane TTÜ sidemängija Kusti Nõlvaku osalemine, sest ta vigastas teisipäevasel treeningul selga. Täna on Nõlvak siiski platsil.

Tartu meeskond on sel hooajal varieerinud oma sidemängijatega. Täna on peatreener Andrei Ojamets algkoosseisus väljakule usaldanud 18-aastase Robert Viiberi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles