Rapla alistas kodusaalis TLÜ/Kalevi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla peatreener Aivar Kuusmaa
Rapla peatreener Aivar Kuusmaa Foto: Tairo Lutter

Ainsas laupäevaõhtuses korvpalli meistriliiga kohtumises võitis Rapla ning 93:81 TLÜ/Kalevit.

Rapla alustas kohtumist hästi ning nende võõrleegionäride vedamisel haarati kiirelt liidripositsioon enda valdusesse. Kogu ülejäänud veerandaeg möödus kodumeeskonna vedamisel, kes hetkeks kasvatas oma eduseisu tervelt 10-punktiliseks. Veerandi lõpuminutitel vähendasid aga külalised veidi vahet, kuid pisikesele pausile mindi siiski Rapla juhtimisel 27:21. Teisel veerandil jõudsid kalevlased mitmel korral juba kahe punkti kaugusele. Poolaja lõpuminutitel oli aga taas kindlam Rapla, kes oli poolaja järel peal 50:38.

Teise poolaja alguses vastas Rapla korvile 7:0 vahespurdiga TLÜ/Kalev. Mida minut edasi, seda paremini sai Tallinna klubi oma mängu käima ning kodumeeskonna eduseis hakkas sulama ning pärast Chukwudiebere tabavat viset oligi tablool viik. Tänu tabavatele korvidele veerandaja viimastel hetkedel juhtis Rapla enne otsustavat kümmet minutit 70:64. Neljandal veerandil leidis Rapla uue hoo ja kodupubliku toel kasvatati kiirelt eduseis taas 10-punktiliseks. Sellisena püsis vahe kuni kohtumise lõpuni ning Rapla sai kodusaalis 93:81 võidu TLÜ/Kalevi üle.

«Väga hea, et võit. Tugev soov on seda kolmandat positsiooni säilitada ja teeb väga head meelt see võit täna tuli, aga ei saa öelda, et lihtne oleks olnud,» sõnas Rapla mänedžer Jaak Karp. «Nende uus mees Belousov pani vahepeal päris hullu. Tema hoidis neid meil sabas ja ei lasknud meil varem eest ära minna. Koguaeg oli tunne, et meil oli veidi rohkem jõudu, eriti korvi all. Barksdale tegi senini parima mängu ja Bubalo ei saanud asjata kuu parima tiitlit, tehes täna taas hea mängu.» Tagasi vigastuspausilt on ka Martin Paasoja, kes tegi täna oma debüüdi: «Ootasime Paasojat juba kuu aega tagasi, tagasi. Ta tuli ja esimese mängu kohta tegi väga hea tagasituleku. Tal ongi nüüd vaja mängupraktikat, et taas meeskonda sulanduda.»

Rapla poolelt jõudsid kahekohalise arvu punktideni tervelt viis meest kellest resultatiivseim oli kaksikduubli teinud Domagoj Bubalo 24 punkti ja 10 lauapalliga. Rait-Riivo Laane lisas 18, CJ Barksdale 15, Janar Soo 13 ning Martin Paasoja 10 silma. TLÜ/Kalevi poolelt tõi Evgeny Belousov 24, Robertas Grabauskas 14, Raido Roos 13 ja Reimo Tamm 10 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles