Eksmaailmameister sarjas teravalt Alonsot: ta hakkas end Ferraris jumalaks pidama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Villeneuve.
Jacques Villeneuve. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarja eksmaailmameister Jacques Villeneuve esines väga teravate avaldustega Ferrari võistkonnast lahkunud hispaanlase Fernando Alonso aadressil, süüdistades teda enesekesksuses ja ülbuses.

Villeneuve’i sõnul muutusid Alonso ja Ferrari suhted jahedaks, kuna hispaanlane ei olnud võistkonnale piisavalt truu. «Itaallased armastasid Alonsot, aga see armastas tuhmus väga kiiresti, sest ta ei astunud ise võistkonna eest välja,» sõnas Villeneuve väljaandele Sport Bild. «Kui teenid aastas 30 miljonit dollarit, ei tähenda see veel, et sul poleks kohustust oma tiimi armastada! Kuhu lugupidamine jäi?» esitas Villeneuve küsimuse. «Mina ei kritiseerinud oma võistkonda mitte kunagi hoolimata sellest, kui halb auto oli,» lisas Williamsis ja Hondas sõitnud kanadalane.

«Minu meelest oli tegemist jumalakompleksiga. Aga just siis, kui Alonso arvas, et valitseb kõike, teatas Sebastian Vettel, et lahkub Red Bullist. Ja kindel pind varises Alonso jalge all ootamatult sisse,» kirjeldas Villeneuve oma seisukohta. «Ta mõtles rohkem Twitteri ja poliitikuks olemise kui meeskonnavaimu peale.»

Villeneuve’i sõnul on Alonso toonane käitumine teravas vastuolus uuel hooajal tema asemel Ferraris sõitva Vetteli suhtumisega. «Mullu ei kirunud Sebastian peaaegu kordagi Red Bulli, ehkki oleks isegi pidanud,» lausus kanadalane. «Tema hoiak meenutab Michael Schumacheri oma – keskendu sõitmisel ja austa oma võistkonda. Ära tekita probleeme seal, kuis neid pole.»

Samas märkis Villeneuve, et Vettelilt ei maksa oodata samasugust aastatepikkust valitsemist nagu see, millega Schumacher Ferraris hakkama sai. «Jean Todti päevad on möödas,» viitas ta Ferrari võistkonna endisele juhile. Sajaprotsendiliselt ühele sõitjale keskendumine on minevik. Loomulikult võib Sebastian tiitli pärast võidelda, aga ta ei hakka niimoodi domineerima nagu omal ajal Michael,» ennustas Villeneuve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles