Augsburger Allgemeine: Klavan tunneb end karistusalas kui oma elutoas

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (number 5) koos meeskonnakaaslase ja peatreeneriga võitu tähistamas
Ragnar Klavan (number 5) koos meeskonnakaaslase ja peatreeneriga võitu tähistamas Foto: SCANPIX

Eesti jalgpallikoondise kapten Ragnar Klavan tegi läinud nädalavahetusel Saksamaa kõrgliigas suurepärase esituse ning aitas Augsburgil võita liigatabelis teist kohta hoidvat Wolfsburgi. Sellel hooajal ründefaasis hiilgavad külalised jäeti nulli peale ning Augsburg teenis võidu numbritega 1:0.

Bas Dost pärast kaotust
Bas Dost pärast kaotust Foto: PHILIPP GUELLAND/AFP

Kohalik ajaleht Augsburger Allgemeine oli eestlase esitusega niivõrd rahul, et Klavanile anti maksimaalne hinne ehk 1. Enne mängu pidas sama väljaanne suurimaks küsimärgiks, kuidas suudab Augsburg ohjeldada heas vormis olevat ründajat Bas Dosti, kuid Klavan andis ajalehele konkreetse vastuse. «Eestlane otsustas duelli Bos Dostiga kindlalt enda kasuks, ta lubas väravakütid teha vaid ühe poolohtliku pealelöögi,» kirjutab ajaleht. «Pea perfektse positsioonimänguga näitas Klavan, et tunneb end karistusalas kui oma elutoas.»

Kui kaitseliinis võitis Klavan 64 protsenti kahevõitlustest, siis hea esituse tegi ta ka rünnakute ülesehitajana. «Tema mängu avamised said määravaks. Klavan tegi 74 pallipuudet ning koguni 87 protsenti kõigist söötudest jõudsid omadeni,» kirjutab Agusburger Allgemeine. Ajaleht toob välja, et Wolfsburgi keskkaitsja Naldo tegi sama palju pallipuuteid, kuid tema söödud jõudsid kohale 84 protsendil kordadest.

Augsburg on Saksamaa kõrgliigas kogunud 24 mänguga 38 punkti, mis annab tabelis kuuenda koha. Viiendal positsioonil oleval Schalkel on punkte sama palju. Neljandal kohal on Leverkusen, kellel on jälitajate ees vaid punktine edu. Seega püsib Augsburg ka varakevadel kõrges mängus ning Meistrite liigasse viiva neljanda koha konkurentsis. Vägev saavutus liiga ühe väiksema eelarvega meeskonna jaoks.

Järgmises voorus läheb Augsburg vastamisi Mainziga, nädal hiljem mängitakse Freiburgiga. 5. aprillil seisab ees mäng Schalkega.

Foto: PHILIPP GUELLAND/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles