Käsipalli meistriliigas võivad selguda kõik veerandfinalistid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: SCANPIX

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste põhiturniiri 19. voorus lähevad vastamisi Audentes – Valga Käval, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – HC Viimsi/Tööriistamarket, Põlva Serviti – Viljandi HC ning SK Tapa – Aruküla SK.

Kehra ja Viimsi vahelist mängu saab homme vaadata otseülekandes Postimehe vahendusel, mäng algab kell 19.

Tänases kohtumises mängivad omavahel Audentes ja Valga Käval. Audentes alistas eelmises voorus kodus Tapa meeskonna 28:25, Käval aga kaotas samuti omal väljakul Viljandile 13:37.

«Oleme Valgale mõlemad mängud kaotanud, korra suurelt ja korra napilt, kuid nüüd tahaks neilt revanši võtta. Meie koosseis on selleks võimeline,» ei varjanud Audentese peatreener Riho-Bruno Bramanis. «Kävalil on praegu liidrid küll puudu, kuid alahinnata neid ei tohi. Nad on mänginud distsiplineeritult ja korrektselt ning võtnud oma punktid ära,» lisas Bramanis.

Valgal pole viiendalt positsioonilt võimalik tõusta, ega reaalselt ka langeda. «Meie jaoks on pinged küll maas, kuid peame tegutsema viienda koha vääriliselt,» sõnas Kävali juhendaja Andris Uibo. «Paraku on meil põhikoosseisu mehi vigastatud, aga tavapäraselt üritame mängutempo all hoida. Lisaks sellele peame rünnakutel tegutsema kindla peale, et vastane ei saaks oma tuure üles võtta,» selgitas Uibo.

Homme kell 19 kohtuvad Kehra ja Viimsi, neist esimene sai eelmises voorus võõrsil 36:27 jagu Arukülast ning Viimsi jäi kodus 26:35 alla Servitile.

Kehralased pidasid nädalavahetusel Balti liiga matše ja meeskonna peatreeneri Jüri Lepa hinnangul tuleb see neile nüüd kasuks. «Saime kaks head mängu, mille pealt on positiivne edasi minna. Kuigi Marko Slastinovskit ja Indrek Napsepa vaevavad probleemid, oleme heas seisus ning püssirohtu meil jagub,» kirjeldas Lepp hetkeseisu. «Viimsi on meile olnud ebamugavaks vastaseks, aga hetkel oleme tõusuteel. Kindlasti üritame neid murda kiire mänguga.»

Viimsi/Tööriistamarket on igal aastal Kehra/Horizon Pulp&Paperist vähemalt korra jagu saanud ja nii ka tänavu. «Meil on tabeliseis küll selge, et saame põhiturniiril neljanda koha, kuid hea enesetunde hoidmiseks lähme ikka võidu peale välja,» tõotas Viimsi klubi juhendaja Ain Pinnonen. «Kehra puhul tasub ära märkida häid väravavahte ja leegionääre ning väljaku vasakul poolel on neil ohtlikud Jürgen Rooba ja Marko Slastinovski. Meie kavatseme nende tempo vastu võtta ning ka meil on võiduvõimalused olemas,» lubas Pinnonen.

Põlva Mesikäpa Hallis võõrustab kohalik Serviti homme Viljandi HC-d. Serviti alistas eelmises voorus võõrsil Viimsi ning Viljandi oli Valgas 37:13 üle sealsest Kävalist.

«Oleme tänavu Viljandist korra kindlalt jagu saanud ning kui ka karika poolfinaali arvestada, siis kahel korral ühe väravaga kaotanud,» meenutas Serviti peatreener Kalmer Musting. «Kavatseme tempo peale panna ja aktiivset kaitset viljeleda, sest positsioonimänguks meil hetkel jõudu eriti pole. Samuti pole veel päris täpselt teada, kas saame kõiki mehi kasutada, sest viimasel ajal vaevavad Andri Ternovõid probleemid,» tunnistas Musting.

Sarnaselt Servitile olid Viljandil nädalavahetusel Balti liiga kohtumised. Kui Serviti sai kodus mängida, siis Viljandi käis Leedus. «Reis väsitas, aga oleme tihedaks perioodiks valmistunud ning Leedus polnud mängupilt kõige hullem,» sõnas Viljandi juhendaja Marko Koks. «Kui tahame põhiturniiril kahe parema sekka jõuda, siis peame Servitist jagu saama. Kuigi graafik on tihe, püüame tempo üleval hoida, sest nii on ka kaitses lihtsam. Kõik aga saab täpsemalt selgeks mängu käigus,» selgitas Koks.

Ülehomme on Tapa Spordikeskuses vastamisi SK Tapa ning Aruküla SK. Tapa jäi eelmises voorus võõrsil Tallinnas 25:28 alla Audentesele ja Aruküla pidi kodus tunnistama Kehra paremust.

Kuna reglemendi järgi Audentes play-offi ei pääse, siis võitlevad viimase veerandfinaalkoha eest turniiritabeli hetke seitsmes Tapa ja kaheksandal positsioonil olev Aruküla. Meeskondi lahutab kaks punkti ning kumbki on võitnud ühe omavahelise mängu. Eelis on aga Tapal, kes visanud neis kahes kohtumises ühe värava rohkem. Kui tapalased peaksid seekord Arukülast jagu saama, siis on edasipääsukoht nende. Vastasel juhul säilivad play-offi lootused ka Arukülal, kellel tuleb kahes viimase voorus mõõtu võtta turniiritabeli alumise neliku klubidelt Audenteselt ja Kävalilt, Tapal aga liidrite sekka kuuluvatelt Viimsi/Tööriistamarketilt ning Viljandilt.

«Seisame selg vastu seina. Kuigi tänavuseks hooajaks polnud meil kõrgeid eesmärke seatud, siis play-offist eemale jäämine oleks ikkagi võrreldav ebaõnnestumisega,» tõdes Tapa peatreener Elmu Koppelmann. «Peame Aruküla pakutava kiiruse vastu võtma, enda tempot neile peale suruma ja samuti tuleb meil mõistusega tegutseda. Peame rõhuma pikale rünnakule, sest Aruküla on tänavu kaitses varasemast nõrgem olnud. Esile aga võiks tuua nende väravavahte,» lisas Tapa juhendaja.

Kohtumise tähtsus on teada ka Aruküla juhendajale Toivo Järvele. «Kui nüüd kaotame, siis võime hakata kohvreid pakkima,» illustreeris ta. «Tapal on tagumise neliku meeskondadest üks jõuliseimaid kaitseid, mida tõestab fakt, et nad on endale vähe väravaid lasknud visata. Hea, et neil kahemeetriseid mehi pole, kuid ennustan, et kohtunikel saab piisavalt tööd olema.»

Tabeliseis 18. vooru järel: Põlva Serviti 32, HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 32, Viljandi HC 30, HC Viimsi/Tööriistamarket 22, Valga Käval 11, Audentes 7, SK Tapa 6, Aruküla SK 4 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles