Button ähvardab MM-sarjast lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jenson Button
Jenson Button Foto: SCANPIX

Juhul kui Rahvusvaheline Autoliit (FIA) praegu keelatud tiimikorraldused uuesti kasutusele võtab, võib valitsev vormel-1 maailmameister Jenson Button oma karjääri lõpetada.

FIA teatas kolmapäeval, et vaatab reeglid uuesti üle ja kaalub võimalust lubada tiimidel oma pilootidele korraldusi jagada. Küsimus kerkis päevakorrale, kuna Ferrari kasutas Saksamaa etapil kodeeritud sõnumeid, et sundida Felipe Massat tiimikaaslane Fernando Alonso endast mööda laskma, et tema ees etapivõit võtta, vahendab AP.

Ferrarile määrati rikkumise eest 100 000 dollari suurune rahatrahv.

Button aga teatas, et kui FIA peakski lubama tiimidel pilootidele korraldusi jagada, kavatseb tema MM-sarjast lahkuda.

«Lahkuksin kohemaid, mis sellest, et mu karjäär seetõttu lühikeseks jääks,» rääkis 30-aastane Button Briti meediale. «Kui võistled MM-tiitli nimel, on minu arvates kummaline, kui ühel mehel kästakse teine mööda lasta. Ma ei saa sellest aru ja ma ei saa aru neist, kes selliste reeglite kehtima hakkamisel veel võistelda tahavad.»

Kui hooaja lõpuni on jäänud veel kuus etappi, on MM-sarjas liidrikohal McLareni piloot Lewis Hamilton, Button kaotab oma meeskonnakaaslasele 35 punktiga.

«Ma ei usu, et olukord enam sama oleks, kui tiimid muudkui korraldusi jagaks,» arutles Button. «Praegu on tore, et võistlevad 24 meest, mitte 12.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles