Prantsusmaa tippklubi ratturi proovist leiti EPO tarvitamise jälgi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lloyd Mondory pärast kukkumist 2010. aasta Tour de France'i etapil.
Lloyd Mondory pärast kukkumist 2010. aasta Tour de France'i etapil. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa tippjalgrattaklubi Ag2r-La Mondiale'i ratturi Lloyd Mondory dopinguproovist tuvastati EPO tarvitamisele viitav analüütiline leid, kirjutab rattaportaal Cyclingnews.com.

Mondory andis positiivse proovi 17. veebruaril läbi viidud võistlusvälisel testil. Kuni B-proovi avamiseni on 32-aastane Mondory võistlustelt ajutiselt kõrvaldatud. Alates 2004. aastast profileeri kuuluv prantslane on kogu selle aja võistelnud Ag2r'i meeskonna värvides. Kaks päeva enne positiivse proovi andmist lõpetas ta Almeria klassikul seitsmenda kohaga.

Viimase Ag2r'i ratturina jäi EPOga 2012. aastal vahele Steve Houanard. Aasta hiljem taandas võistkond end ajutiselt Dauphiné kriteeriumilt, kuna nende sõitja Sylvain Georges oli tarvitanud heptaminoli nimelist stimulanti. Kuna aga sellest vahejuhtumist on möödas enam kui 12 kuud, ei pea Ag2r vastavalt puhta rattaspordi eest seisva liikumise reeglitele end sedapuhku võistluskarussellist taandama isegi siis, kui ka Mondory B-proov peaks positiivseks osutuma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles