USA ambitsioonikas vormel-1 tiim palkas täiendusi Ferrarist ja Red Bullist

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanimelise võidusõidutiimi asutaja ja omanik Gene Haas sihib läbilööki ka vormel-1 sarjas.
Omanimelise võidusõidutiimi asutaja ja omanik Gene Haas sihib läbilööki ka vormel-1 sarjas. Foto: SCANPIX

Järgmisel aastal vormel-1 sarjaga liituv Haasi võistkond toob juurde aina uusi töötajaid, kellel on pikaajaline töökogemus tipptiimides.

Viimati lõi Haasiga käed Ben Agathangelou, kellest saab võistkonna aerodünaamikaosakonna juhataja. Seni töötas Agathangelou Ferraris tuuletunneliosakonnas, varem on ta juhtinud ka Red Bulli ja Jaguari võistkonna aerodünaamikavaldkonda. Samuti on tal töökogemus Renault', McLareni ja Tyrrelli võistkondades.

Tiimi mänedžeriks toodi aga Dave O'Neill, kes töötas viimati Marussia võistkonnas, olles olnud alates 2009. aastast selle arendamise juures. Paari nädala eest teatas Haas, et nende peakonstruktoriks saab varem Red Bullis töötanud Rob Taylor.

Haasi uuest autost, mis loodetakse rajale tuua järgmiseks hooajaks, on juba valminud 60 protsendi suurune mudel. Tiimipealiku Günther Steineri sõnul on koostöö Ferrariga lubanud Haasil arengus suuri samme teha. «Mis kõige tähtsam – me oleme graafikus. Järgmisel aastal on auto selleks kuupäevaks juba ammu esimesed testid läbinud ja oleme valmis avaetapil starti tulema,» vahendab Autosport.com Steineri sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles