10 000 euro eest kraami: vargad tegid laskesuusatamise MMil puhta töö

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laskesuusatamise MM Kontiolahtis.
Laskesuusatamise MM Kontiolahtis. Foto: SCANPIX

Ilta-Sanomat kirjutab, et Soomes Kontiolahtis toimuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel luusib ringi ka pikanäpumehi. Hooletust ära kasutades õnnestus neil pihta panna umbes 10 000 euro eest suusavarustust.

Eelmise nädala lõpus kasutasid kurikaelad võimalust ja viisid suusavarustuse tootja Alpina konteinerist minema umbes 40 paari vabatehnikasõiduks mõeldud suusasaapaid. Lisaks haarati kaasa paras ports suusaprille ja suusakindaid. Tegu oli profivarustusega, sest näiteks varastatud saapapaarid maksid paarsada eurot.

Varastel ei olnud seejuures vaja isegi konteineri lukku lahti muukida, sest keegi oli võtmekimbu lihtlabaselt ukse ette unustanud. Korraldajate sõnul nägid vargad ilmselt juhuslikult avanenud võimalust ja haarasid võtmed kaasa ning tulid tagasi, kui personal oli võistluspaigast lahkunud, tehes konteineris puhta töö.

Sama saatus oleks võinud tabada ka kõrval seisnud Fischeri konteinerit, kuid mänedžeri Emppu Rättö sõnul märkas üks nende töötaja võtmete kadumist ja tänu sellele jõuti uksel lukk välja vahetada. Korraldajate sõnul ei olnud Alpina konteineri sissepääs paraku ka ühegi turvakaamera vaateväljas, seega on lootus varaste tabamiseks väike.

Laskesuusatajate relvi hoitakse sõitude välisel ajal turvalisemas kohas, mitte võistluspaigas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles