Eesti tüdrukud teevad maailma kahevõistluse ajalugu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kahevõistluse tüdrukud ajaloo esimesele võistlusele minemas.
Eesti kahevõistluse tüdrukud ajaloo esimesele võistlusele minemas. Foto: Eesti Suusaliit

Täna algab Norras kahevõistluse ajaloo esimene rahvusvahelise suusaliidu (FIS) võistlus, kus lumel võtavad mõõtu naiskahevõistlejad. Kaasa teevad ka noored Eesti tüdrukud.

Eesti kahevõistluse ja suusahüpete alakomitee juhataja Ago Markvardti sõnul vaadati mõned aastad tagasi Eestis pealt, kuidas sündis naiste suusahüpe – täna oleme ise osalised naiste kahevõistluse alguse juures. «Rõõm on näha, et tüdrukuid tuleb suusahüpete ja kahevõistluse alade juurde järjest enam ning üha rohkem suudame nendel aladel ka rahvusvahelistel võistlustel Eestit esindada. Loodan, et täna võistlustulle asuvad tüdrukud esindavad Eestit ka järgmistel olümpiamängudel,» lausus Markvardt.

11. ja 12. märtsil toimub Trondheimis FISi noorte karikavõistlus kahevõistluses, kus esmakordselt ajaloos on poistele lisaks võistlemas ka 12-17-aastased tüdrukud. Eestit esindavad Triinu Hausenberg ja Annemarii Bendi Võru Spordikoolist ning Airiin Pikk Elva Suusaklubist. Poistest on Eesti eest väljas Ivo-Niklas Hermanson Nõmme Spordiklubist ning Andreas Ilves ja Kevin Maltsev Elva Suusaklubist.

Noored viivad võistlema treenerid Olev Roots ja Andrus Ilves.

Võistlusel on Eesti kõrval esindatud veel Austria, Soome, Tšehhi, USA, Venemaa, Sloveenia ja Poola.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles