Kirsipuu: Hiina on imedemaa

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kirsipuu.
Jaan Kirsipuu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hiina velotuuri 2. etapi grupifinišis kolmanda koha saanud Jaan Kirsipuu sõnul on enesetunne iga päevaga paremaks läinud ning ta üritab aasta esimese profivõidu taskusse pista.

«Tänane etapp oli 120 km mööda kiirteed. Võidusõit sarnanes eilsega selles mõttes, et oli palju rünnakuid ja mingil ajal pidi liidermeeskond tööd rabama,» kirjutab Kirsipuu oma blogis.

«Rajal polnud aga mitte ühtegi kurvi ja peaaegu mitte ühtegi tõusu. Kolm kilomeetrit enne lõppu keerasime kiirteelt maha ja finiš oli 500-meetrise tõusu – alguses lauge ja lõpp umbes 8 protsenti – otsas.

Jätsin tõusu all 12ne jala taha ja panin sellega lõpuni. Viimased 100 meetrit olid siiski suhteliselt rasked. Fly V meeskond võttis jälle lõpus ohjad enda kätte, aga selle vahega, et kaks viimast meest vahetasid omavahel kohad. Ehk siis Aaron Kemps vedas lahti eilset vedajat David Tannerit. Meest, kes sõidab järgmisel aastal Saxo Bankis.

Kasutasin veidi teistsugust taktikat ega proovinud eriti Fly V kuttide taga püsida. Valisin ühe teise tugeva kuti, keda arvasin ka finiši peale minevat. Põhimõtteliselt tegin õigesti, sest võtsin ta eest napilt 3. koha. Võimalik, et võidumehe tagant spurti alustades olenuks tulemus parem, aga ma ei tundnud end veel nii kõvana, et enne nii rasket lõputõusu veel positsiooni eest võidelda jõuaks. Tulemus on juba positiivne ja arvan, et kolm-neli võimalust tuleb veel.

Hiina on muidu imedemaa. Võidusõidu pärast pandi kiirtee kinni mõlemas suunas. Pärast oli bussisõit hotelli 130 km ja tee oli jätkuvalt suletud. Umbes nagu USA presidendi turvamine. Võistlustrassil seisis politseinik iga 100 meetri järel jne.»

Kokkuvõttes asub Kirsipuu 14. kohal, kaotades sakslasele Dirk Müllerile 21 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles