Tartu maratoni dopinguproovid olid puhtad

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu maraton 2015.
Tartu maraton 2015. Foto: Tarmo Haud

Tartu maraton seisab endiselt puhta spordi ja ausa mängu reeglite eest. Heitliku talve kiuste toimunud spordiüritusel viidi koostöös SA Eesti Antidopinguga läbi võistlusesisene dopingukontroll. Testiti maratoni meeste ja naiste võitjat ning lisaks loosiga valitud osalejaid. Eile dopinguagentuurilt saabunud kiri kinnitas, et kõik  läbiviidud dopingutestid osutusid negatiivseteks ning selle aasta Tartu maratonil dopingukasutajaid ei leitud, teatavad korraldajad.

Ka ülejäänud Tartu maratoni Kuubiku sarjas toimuvatel rahvaspordiüritustel lähtutakse ausa ja puhta spordi reeglitest. Näiteks kehtivad 10.mail toimuval 33.Tartu jooksumaratonil rahvusvahelise kergejõustikuliidu IAAF dopinguvastased reeglid täies mahus ja sellest tulenevalt on Eesti Antidopingul ja teistel dopinguvastastel organisatsioonidel õigus läbi viia dopingukontrolli kõikide osalejate seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles