Hülkenberg kritiseeris hollandlasele tünga teinud Sauberi meeskonda

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Hülkenberg.
Nico Hülkenberg. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas on sattunud kummalisse olukorda Sauberi meeskond, kes on pärast tänast kohtuotsust seisus, kus neil on kolm sõitjat, kuid vaid kaks masinat. 2013. aastal Sauberis sõitnud Nico Hülkenberg kommenteeris tekkinud olukorda ja tunnistas, et ta pole tiimi käitumise üle sugugi imestunud.

Sauberi meeskond palkas uueks hooajaks Felipe Nasri ja Marcus Ericssoni, kuid hollandlane Giedo van der Garde väitis, et tal on ette näidata leping, kus tiim lubab talle tänavuseks hooajaks ühte põhisõitja kohta. Kuna Sauber van der Garde'i nõudmist täita ei tahtnud, läks hollandlane kohtusse ja sai seal eile ka võidu, mille järgi tulebki tiimil talle sõitjakoht anda.

Hetkel pole veel selge, kuidas Sauber olukorra lahendab, aga kaks aastat tagasi tiimis sõitnud Hülkenberg pole tekkinud segadusest eriti imestuses. «Minu pakkumine on, et nad palkasid neli sõitjat, aga neil on ainult kaks autot. See on vale,» vihjas Hülkenberg lisaks palgatud sõitjatele ja van der Garde'ile veel Adrian Sutilile, keda ka Sauberi tiimiga seostati.

«Giedo tahab seda, mida talle lubati, ning millele ta alla kirjutas ja mille eest ta on maksnud, see on ju tema õigus. Ma ei ole üllatunud sellisest käitumisest, sest ma tunnen neid inimesi, tean, kuidas nad on käitunud minevikus. Nad tahtsid meeleheitlikult raha, et sarja püsima jääda,» vihjas Hülkenberg asjaolule, et nii Nasri kui Ericsson toovad meeskonnale rohkelt sponsorraha. «Aga see ei ole ikkagi õige viis, kuidas ära ajada ja inimestele niimoodi tünga teha,» lisas Hülkenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles