Anier suure finaali eel: loodan teha ajalugu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Anier Dundee Unitedi särgis
Henri Anier Dundee Unitedi särgis Foto: Dundee United

Eesti jalgpallikoondise ründajal Henri Anieril seisab pühapäeval ees suur mäng, kui tema koduklubi Dundee United kohtub Šotimaa liigakarika finaalis kuulsa Glasgow Celticuga. Anier on kohtumise eel meedia fookuses, kuna Dundee peamine väravakütt Nadir Cifcti on mängukeelu all ning eestlaselt oodatakse ei midagi muud kui väravat.

Anier tunnistas The Heraldile antud usutluses, et ei jõua suurt mängu ära oodata. «Suurepärane on osaleda karikamängudes, kuigi ma esimestes ringides kaasa ei teinud. Oleme ka liigas heal positsioonil, kuid praegu käib jutt karika võitmisest. Jalgpallurina on see kõige tähtsam – võita midagi, kirjutada end ajalukku,» rääkis 24-aastane ründaja.

Anieri sõnul on Dundee meeskonda sulandumine läinud probleemideta ning üha paremaks muutub ka mehe vorm. «Seni on läinud hästi, kuid varsti läheb veel paremaks. Enne siia tulekut ei olnud ma kolm või neli kuud esindusmeeskonna tasemel mänginud, kuid nüüd hakkan taas vormi saavutama. Jaanuaris Šotimaale saabudes tundsin, nagu läbiksin väikest hooajaeelset ettevalmistust,» selgitas Anier, kelle sõnul muutub tema seisund päev-päevalt paremaks. «Sõlmisin kahe ja poole aasta pikkuse lepingu. Tean, et olen võimeline arenema ning seetõttu teen ka individuaalset trenni.»

Paljud mängijad on väiksemate klubide fännide südamed võitnud just mängudes Celticu vastu. Anier on sellest teadlik ning tunneb, et ka tema võib pühapäeval midagi suurt korda saata. Kas eestlane on valmis finaali saatust otsustama? «Loomulikult olen. Siinkohal pean ütlema, et tegelikult ei ole asi üksikutes mängijates. Mängime meeskonnana ja oleme keskendunud antud kohtumisele.»

Celtic ja Dundee kohtusid äsja ka Šotimaa karikasarja veerandfinaalis ning siis lõppes mäng 1:1, mis tähendab, et edasipääseja selgitab korduskohtumine. Lahing oli tuline, Celtic teenis ühe, United aga kaks punast kaarti. Anier vaatas seda mängu pingilt. «See oli väga põnev mäng ja nautisin selle vaatamist. Kõik, isegi need, kes pingil on, toetavad meeskonda sajaprotsendiliselt.»

Anier tunnistas, et tänu koondises saadud kogemustele pole ta finaali eel liigselt pinges. «Suurte mängude eel tuleb kõigil väike ärevus sisse, kuid see on suurepärane elamus nii mängijatele kui fännidele. Olen koondise eest pidanud mõne suure mängu ning just neid kohtumisi olen oodanud kõige enam. See ongi jalgpalli mõte ning selliseid hetki peab nautima.»

Viimati võitis Anier klubitasandil karika, kui ta aastate eest veel FC Florat esindas.

Celticu ja Dundee vaheline finaal algab pühapäeval kell 17.

Nadir Cifcti tähistav Šotimaa karikavõistluste veerandfinaalis Celticule löödud väravat. See mäng lõppes 1:1 viigiga
Nadir Cifcti tähistav Šotimaa karikavõistluste veerandfinaalis Celticule löödud väravat. See mäng lõppes 1:1 viigiga Foto: Reuters / Russell Cheyne/REUTERS
Celticu ja Dundee heitlus Šotimaa karikavõistluste veerandfinaalis. Henri Anier vaatas seda mängu pingilt.
Celticu ja Dundee heitlus Šotimaa karikavõistluste veerandfinaalis. Henri Anier vaatas seda mängu pingilt. Foto: Craig Halkett/PA Wire/Press Association Images
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles