Massist eristuv ja raske aasta üle elanud vanameister

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing
Roland Lessing Foto: Tairo Lutter

Täpselt kuu on jäänud päevani, kui laskesuusataja Roland Lessing tähistab 37. sünnipäeva. Neid, kes temaga ühel ajal rahvusvahelisele areenile ilmusid, on konkurentsi jäänud vaid mõned üksikud. Ülejäänud on leidnud juba ammu elus muud väljakutsed – kas treenerina või hoopis mõnel teisel erialal. Lessing künnab aga visalt oma spordimehe põldu ja paljusid arusaamu muutes teeb seda üha paremini.

Lessing on alati massist eristunud. Treenimisel kasutab ta Elva treeneri Rein Pedaja soovitusi, kuid peamiselt harjutab oma parema äranägemise ja enda koostatud treeninguplaanide järgi. «Nii saavad teha vaid kogenud sportlased ja tema puhul on see kindlasti trump,» leidis Eesti koondise peatreener Janno Prants, mees, kes on ise sportlasena aastaid koos Lessinguga võistluskarussellis tiirelnud. 

Lessingu tiitlivõistluste jada algas 1999. aastal sealsamas Kontiohatis sprindi 47. kohaga. Enamik tema tulemusi ongi kõikunud neljanda ja seitsmenda kümne vahel, sekka mõned eredamad sähvatused. Spordimehe teekond on olnud pikk ja käänuline ning saanud lööke ka väljastpoolt. Eriti keeruliseks muutus kõik möödunud talvel.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles