Eesti vehklejad võidutsesid Põhjamaade meistrivõistlustel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Kuusk
Kristina Kuusk Foto: Toomas Huik

Nädalavahetusel Helsingis peetud epeevehklemise Põhjamaade meistrivõistlustelt toovad Eesti vehklejad kõik esikohad koju. Individuaalses arvestuses tulid Põhjamaade meistriteks Nikolai Novosjolov ja Kristina Kuusk, kes alistas finaalis Irina Embrichi. Lisaks võitis Eesti ka mõlemad võistkonnavõistlused.

Novosjolov pidi juba 32 parema hulgas vastamisi minema U23 Euroopa meistri norralase Frederik Backeriga. Väga torgetevaeses matšis õnnestus Backeril viimasel kolmandikul 7:4 juhtima minna. Julgete ja resultatiivsete rünnakutega õnnestus lõpusekunditel omakorda Novosjolovil ette minna ning vaatamata Backeri kiirrünnakutele 13:11 võit võtta, vahendab vehklemisliit.ee.

Järgnevates kohtumistes Novosjolovil vastaste alistamisega probleeme ei tekkinud. Finaalis alistas ta kindlalt 15:7 soomlase Dennis Bade ning tuli teist aastat järjest Põhjamaade meistriks. Kolmandad kohad saavutasid Karl Harmenberg Rootsist ja Bartosz Piasecki Norrast. Kokku osales 79 vehklejat kuuest riigist.

Ülejäänud eestlastest keegi veerandfinaali ei jõudnud. 16 hulgas pidid vastase paremust tunnistama Jüri Salm (10.), Sten Priinits (14.) ja Rainer Mark (16.).

Naiste epees saavutasid eestlased kolmikvõidu. Finaalis alistas Kristina Kuusk tiitlikaitsja ja koduse põhirivaali Irina Embrichi kõige napimalt 15:14. Pronksmedalid said Julia Beljajeva Eestist ja Pia Klafstad Norrast. Kokku osales 42 vehklejat kolmest riigist.

Veerandfinaali jõudsid eestlastest veel Julia Zuikova ja Nelli Paju, kes said vastavalt 6. ja 7. koha. Riina Lepp oli 11. ja Veronika Zuikova 15.

Eesti epeemeeskond koosseisus Nikolai Novosjolov, Sten Priinits, Marno Allika ja Jüri Salm alistas finaalis Norra II võistkonna 45:41. Pronksmedali võitis Norra I.

Kokku osales kaheksa meeskonda. Eesti II võistkond (Tõnis Rennu, Juhan Salm, Rainer Mark, Margo Lehis) jäi seitsmendaks, veerandfinaalis tuli vastu võtta 35:45 kaotus Soome I võistkonnalt.

Eesti epeenaiskond koosseisus Irina Embrich, Kristina Kuusk, Julia Zuikova ja Julia Beljajeva alistas finaalis kindlalt Norra 45:28. Pronksmedali kohtumises pidi Eesti II (Nelli Paju, Riina Lepp, Anu Hark, Veronika Zuikova) tunnistama Soome I võistkonna 45:42 paremust. Kokku osales kuus naiskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles