Cretu meeskond mängib Poolas viiendale kohale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gheorghe Cretu
Gheorghe Cretu Foto: Toomas Tatar

Eesti võrkpalli rahvusmeeskonna peatreeneri Gheorghe Cretu juhendatav Lubini Cuprum alistas Poola meistrivõistluste play-off'is Kielce Effectori meeskonna ja jätkab sarjas mängimist 5.-8. kohale.

Nädalapäevad tagasi võõrsil seeria avamängu 2:3 kaotanud Lubini meeskond võitis koduväljakul 3:0 (25, 22, 20). Selgelt oli Cretu juhendatav meeskond parem rünnakul, kus realiseerimisprotsent oli 55, vastastel aga 42, vahendab volley.ee. 

Poola meistriliiga play-off'id on päris huvitava süsteemiga. Põhiturniiri järel mängisid kaheksa paremat meeskonda vastavalt asetusele veerandfinaale. Põhiturniiri viiendanda lõpetanud Lubin andis veerandfinaalis tugeva lahingu mullusele pronksmedalistile ja Euroopa Meistrite liigaski mänginud Jastrzebski Wegielile. Alles esimest hooaega kõrgeimas seltskonnas mängiv Lubin võitis avamängu 3:0, ent kaotas kaks järgmist 1:3 ja 2:3. 

Seeria kaotus tähendas, et Lubin ja ülejäänud kolm veerandfinaalides alla jäänud meeskonda jätkasid mängimist kohtadele 5.-12. Seal liitusid nendega kolm põhiturniiril 9.-14. kohale jäänud võistkondade omavaheliste seeriate võitjat ja põhiturniiri kõrgeimal kohal lõpetanud kaotaja. Selles kaheksaliikmelises seltskonnas alistaski Cuprum Lubin Kiele Effectori meeskonna ja jätkab seega Poola meistriliigas viienda koha püüdmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles