Kalev/Cramo astus sammu play-off'ile lähemale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet (palliga).
Gregor Arbet (palliga). Foto: Tairo Lutter

KORVPALL. Kalev/Cramo korvpalliklubi sai ühisliigas olulise võidu, kui võõrsil alistati Tšehhi korvpalli lipulaev Nymburk 92:73. Poolaja võitis Kalev suurepärase visketabavuse (70 protsenti) toel koguni 60:34 ja viimasel kümnel hooajal Tšehhi meistriks kroonitud Nymburk sellest ei taastunudki.

«Kaitsest algas kõik, Gregoril (Gregor Arbetil – M. G.) oli ülesanne vastaste mängujuht kaitses maha võtta, ja ta sai sellega hakkama. Sealt hakkas nende mäng lagunema ja meie saime enesekindlust juurde. Domineerisime selles kohtumises,» sõnas peatreener Alar Varrak.

Arbeti hea kaitsetöö kandus üle ka rünnakule – üheksast kaugviskest kuus tabanud tagamees viskas Kalevi parimana 24 punkti, Scott Machado arvele jäi 15 punkti, kuus lauapalli, 12 korvisöötu ja viis vaheltlõiget. Keith Benson lisas 13 punkti ja võttis seitse lauapalli. Nymburki edukaim oli Garret Stütz 14 punktiga. Hooaja esimese omavahelise mängu novembri lõpus võitis 77:70.

Varraku sõnul saab Frank Elegari asemele palgatud Benson Kalevi mängujoonisest ka kaitse osas üsna hästi aru. «See oli ka põhjus, miks tema kasuks otsustasime, et ta on Elegariga üsna sarnane, ka kaitse mõttes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles