Martin Loo sai USA põrgukuumuses hea sõiduga üheksanda koha

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Loo.
Martin Loo. Foto: Philip Beckman / PB Creative

Nädalavahetusel sõideti Ameerikas, Kalifornia osariigis võidu sealse karikasarja avavõistlusel, kus osales ka Eesti maastikurattur Martin Loo, kelle tulemuseks jäi üheksas koht.

Tegu oli UCI C1 kategooria võistlusega, kus osales kogu Ameerika, Kanada ning Mehhiko absoluutne paremik ning neile olid konkurentsi pakkumas mitmed Euroopa, Aasia, Aafrika ning Okeaania tipptegijad, teiste hulgas ka Itaalia, Jaapani, Uus-Meremaa ning Eesti meistrid, mitmed sõitjad Saksamaalt, Hispaaniast, Prantsusmaalt, Taanist, Lõuna-Aafrika Vabariigist, Sveitsist, Brasiiliast ning Tsehhist.

Parima tulemuse alanud hooajal tegi Loo, kes alustas sõitu tagasihoidlikus tempos. Pärast esimest ringi püsis Loo pika liidergrupis sabas, kuid nägi tõsist vaeva, et tõusta seitsme ringi pikkusel võistlusel 30. kohalt järjest kõrgemale. Valitud tempo viis jõudsalt aina paremale positsioonile ja pärast kolmandat ringi oli Eesti maastikurattur jõudnud juba 17. kohale ning esikümme jäi vaid mõne kümne  sekundi kaugusele. Tõusvas tempos sõit tõstis Loo eelviimasel ringil 13ndale kohale, kohe paljukordse Itaalia meistri Marco Aurelio Fontana, Ameerika meistri Todd Wellsi ning sakslase Manuel Fumicu selja taha.

Viimasel pooleteist ringil läks võistlus väga põnevaks ja olulist rolli hakkas mängima ratturite vastupidavus kuumuses. Keskmine temperatuur oli 34 kraadi ning sellega sai kõige paremini hakkama just Loo, kes möödus 2012. aasta Londoni olümpial pronksi võitnud Fontanast, Ameerika meistrist Wellsist ja ka 2013. aasta Maailma Meistrivõistluste hõbedamehest Fumicust, tõustes sellega esikümnesse.

Viimase ringi viimasel tõusul sai Loo veel ette ka Andrea Tiberist, kerkides sellega 9. kohale ning sellel positsioonil ületas ta ka finišijoone, jäädes kaheksandal kohal lõpetanud Kanada mitmekordsele meistrile Geoff Kabushile alla vaid nelja sekundiga ning viimasele poodiumi astmele jõudnud hispaanlasele Sergio Mantecon Gutierrezile 47 sekundiga. Mantecon oli ühtlasi ka parim eurooplane sel võistlusel.

Võistluse trofee kuulus kanadalasele Raphael Gagne'le, talle järgnesid kaasmaalane Max Plaxton ning Uus-Meremaa sõitja Anton Cooper.

Antud võistlusega kogus Loo juurde olulisi UCI reitingu punkte ning osaleb ka järgmistel nädalavahetusel toimuval Ameerika karikasarja teisel osavõistlusel, mis on kõrgeima HC kategooria UCI võistlus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles