Hardi Roosiorg oli Hollandi meistrivõistluste avaetapil kuues

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hardi Roosiorg.
Hardi Roosiorg. Foto: John Oostvogels

Raskel Gemerti liivarajal sõideti käesoleva aasta Hollandi lahtiste motokrossi meistrivõistluste avaetapp, kus olid võistlustules Eesti meeskonna Sahkar Racing sõitjad Hardi Roosiorg ja tänavu suuremasse klassi kolinud eelmise aasta 85cc klassi Euroopa meister belglane Jago Geerts.

Roosiorg ja Geerts osalevad sellel hooajal koos 125cc masinaklassis. Kvalifikatsioon algas Sahkar Racing meeskonnale hästi, sest Geertsi aeg oli teine ja Roosiorul 12. Esimese sõidu stardis Geerts kukkus ja langes kaugele, kuid suutis end Roosioru järel seitsmendaks sõita. Sõidu võitis hispaanlane Jorge Prado Garcia hollandlase Noud van Kraaij ja belglase Cyril Genot ees. Teises sõidus ületas Roosiorg lõpujoone üheksandana, teisel kohal sõites kaks korda kukkunud ning seejärel sõidu lõpus viiendal kohal sõites uuesti kukkunud Geerts sai 23. koha. Sõidu esikolmiku moodustasid seekord britt Conrad Mewse, Garcia ja Genot.

Kahe sõidu kokkuvõttes sai Roosiorg 27 punktiga kuuenda koha, Geerts kogus 15 punkti ja platseerus 14. kohale. Etapi kolm paremat olid aga (47 p), Mewse (43 p) ja Genot (40 p).

«Esimeses sõidus ei saanud alguses hästi vedama, aga suutsin end siiski kuuendaks sõita. Teises sõidus hakkas süda umbe kolmandal ringlil puperdama ja järgmisel ringil kukkusin ning langesin 22. kohale. Õnneks kogusin end ja sõitsin lõpuks üheksandaks,» võttis Roosiorg oma tööpäeva kokku.

«Päris raske päev oli. Nagu kohalikud ütlesid, siis tegemist olla ühe Hollandi raskeima rajaga. Poisid olid mõlemas sõidus natuke liimist lahti. Jagol oli veel eile kõva nohu ja palavik ning Hardi vist lihtsalt mõtles natuke üle. Aga muidu võib rahule jääda, sest poisid on mõlemad terved ja Hardi kokkuvõttes kuues koht pole ka väga paha ning Jago kiirus oli kvalifikatsioonis ja sõitudes väga hea. Eks nüüd tuleb kõvasti trenni teha, et teisel etapil Halles saaksime näidata, mis puust me päriselt oleme,» oli meeskonna juht Lauri Roosiorg optimistlik.

Sahkar Racingu järgmine võistlus toimub 29. märtsil, kui Halle rajal sõidetakse Hollandi meistrivõistluste teine etapp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles