Itaalia ajakirjanik: Räikkönen oli avaetapi katkestamises ise süüdi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikköneni boksipeatus Austraalia vormel-1 etapil.
Kimi Räikköneni boksipeatus Austraalia vormel-1 etapil. Foto: SCANPIX

Itaalia väljaande Autosprint ajakirjanik Alberto Sabbatini kirjutas oma kolumnis, et tema arvates oli vormel-1 sarja avaetapil Austraalias katkestama sunnitud Kimi Räikkönen selles ise süüdi.

Ferraris sõitev soomlane jäi raja äärde pärast teist boksipeatust, kus mehaanikud ei suutnud korralikult kinnitada tema auto vasakut tagaratast. Uurimine selgitas, et see juhtus viga saanud rattamutri tõttu. 

«Aga miks mutter lahti tuli? Selles pole süüdi avakurvis toimunud kokkupõrge Carlos Sainziga. Süüdi pole ka mehaanikud, vaid sõitja,» kirjutas Sabbatini, kelle sõnul sai kõik alguse juba Räikköneni esimeses boksipeatuses. «Mehaanikud lasid auto tungraualt alla, mispeale Räikkönen andis kergelt gaasi ja auto jõnksatas edasi. Rattamutter sai viga, sest rattavahetuspüstol oli veel selle küljes kinni,» selgitas ajakirjanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles