Raio Piiroja lahkumismängu hümnilauljad saabuvad erilennukiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raio Piiroja lahkumismäng / Eesti - Island maavõistlus
Raio Piiroja lahkumismäng / Eesti - Island maavõistlus Foto: Kultuurikava.ee

Täpselt kahe nädala pärast peetaval Raio Piiroja lahkumismängul esitavad Eesti hümni Ruhnu kooli noored, kelle mandrile toomiseks teeb lennuk erireisi.

Hümni esitavad kõik 12 Ruhnu kooli õpilast, Tallinnasse reisivad ka õpetajad ja teised ruhnlased, ühtekokku 30 inimest, mis moodustab pool saare püsielanikkonnast.

«Püüame kogukondade kaudu taastada ja üles ehitada Eesti jalgpallikultuuri ja arvan, et see on üks võtmeküsimusi ka Eesti jaoks. Ruhnlaste mängule kutsumisega just seda rõhutamegi. Kahtlemata on see erakordne sündmus,» iseloomustas ettevõtmist Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Varasemalt on Eesti jalgpallikoondise kodumängul hümni esitamas käinud ka kihnlaste koor ja saarlaste meesansambel «Punased sõstrad», mandril tegutsevatest kollektiividest Aegviidu kooli koor, Eesti vanima külakooli ehk Oru Põhikooli koor, aga ka Tallinna Poistekoor, Ellerhein ja Eesti Rahvusmeeskoor.

31. märtsil Tallinnas Lilleküla staadionil peetav Eesti – Island maavõistlus on Eesti koondise selle aasta esimene kohtumine koduväljakul ja legendaarse keskkaitsja Raio Piiroja lahkumismäng. Pääsmed on saadaval Piletilevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles