Arsenal võitles, kuid langes konkurentsist, Atletico võitis penaltiseeria järel

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsneali avavöärava autor Olivier Giroud (vasakul)
Arsneali avavöärava autor Olivier Giroud (vasakul) Foto: SCANPIX

Jalgpalli Euroopa Meistrite liigas oli tänase kaheksandikfinaali kordusmängu eel raskes seisus Londoni Arsenal, kes jäi avamängus koduväljakul 1:3 alla Monacole. Täna oli vaja neil vähemalt 3:0 võitu, kuid sellest jäi inglastel napilt puudu. Võõral väljakul võideti Oliver Giroud’ ja Aaron Ramsey väravatest 2:0 ning Londoni klubi langes viiendat aastat järjest konkurentsist juba play-off'i avaringis.

Madridi Atletico suutis täna normaalajal Leverkusenist 1:0 üle olla. Mängu ainsa värava lõi Mario Suarez 27. minutil. Kuna avamängu võitis sama tulemusega Leverkusen, siis järgnes lisaaeg, mis aga väravaid kaasa ei toonud. Penaltiseerias pani lõpuks oma paremuse maksma Madridi meeskond. Viiendal ja otsustaval penaltil eksis sakslaste poolelt Stefan Kiessling, Atleticole tõi võidu aga Feranando Torrese täpne löök.

Tänased mängud:

Madridi Atletico - Leverkuseni Bayer 1:0 (üldseis 1:1), penaltid 3:2

27. Mario Suarez

Monaco - Arsenal 0:2 (üldseis 3:3), Monaco pääses edasi võõrsil löödud väravate toel

36. Oliver Giroud, 79. Aaron Ramsey

Enne mänge:

Monaco asus avakohtumist Arsenali vastu kolme nädala eest 1:0 juhtima, kui Geoffrey Kondogbia kauglöök rikošeti järel väravas maandus. Teise poolaja alguses, 53. minutil, kasvatas Dimitar Berbatov vasturünnakust Monaco eduseisu veelgi. Arsenal suutis tänu vahetusest sekkunud Alex Oxlade-Chamberlainile küll esimesel lisaminutil ühe värava tagasi lüüa, ent viimane sõna jäi ikkagi Monacole - Oxlade-Chamberlain kaotas keskväljal palli ja Yannick Ferreira Carrasco tegi vasturünnakust neljandal lisaminutil lõppesisuks 3:1 Monacole. See tähendab, et Arsenal peab täna edasipääseuks lööma vähemalt kolm väravat.

Eelmisel hooajal üllatuslikult Meistrite liiga finaali jõudnud ja seal võidust sekundite kaugusel olnud, ent lõpuks ikkagi Madridi Realile alla jäänud Madridi Atletico peab samuti asuma kordusmängus väravat jahtima. Avakohtumises suutis ainsa värava lüüa 57. minutil täpne olnud Hakan Calhanoglu ja nii on Leverkusenil Madridi kaasa võtta eduseis. Lisaks sai avamängu 76. minutil punase kaardi Atletico poolkaitsja Tiego, kes ei saa kordusmängus kaasa teha. Samuti on mängukeelu all Diego Godin. Atleticol on viimastes mängudes olnud seejuures suuri probleeme just skooritegemisega, sest viimases kolmes liigamängus on suudetud lüüa vaid üks värav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles