Eesti curling'u-võistkond kvalifitseerus noorte taliolümpiamängudele

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Turmann.
Marie Turmann. Foto: Eesti Curlingu Liit

Tänu Eestis toimunud juunioride maailmameistrivõistlustele ja kodusel MM-il saadud punktidele, kvalifitseerus Eesti curling' u segavõistkond noorte taliolümpiamängudele.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul on pääs rahvusvahelistele võistlustele Eesti curling' u-mängijatele suur tunnustus ja motivaatoriks alaga edasi tegeleda. «Curling on Eestis veel noor ala, seda mängitakse siin kõigest kümme aastat ning sportlastel on vaja nii kogemust kui ka motivatsiooni, mida kõrgetasemelised spordivõistlused kahtlemata pakuvad,» sõnas Randver.

Noorte taliolümpiamängud toimuvad järgmisel aastal Norras, Lillehammeris. Eestit esindab võistlustel neljaliikmeline segavõistkond ehk võistlusjääle astuvad korraga kaks meest ja kaks naist. Kokku võtab taliolümpia curling' u-turniirist osa 16 riiki.

Eesti oli esindatud ka 2012. aasta noorte taliolümpial Austrias. «Need poisid ja tüdrukud, kes esindasid Eestit Austrias, võistlesid ka möödunud nädalal lõppenud kodusel juunioride MMil. Eesti juunioride naiskonna kapten Marie Turmann võistles Eesti naiskonna koosseisus ka Euroopa meistrivõistlustel. Loodame, et ka need noored mängijad, kes lähevad järgmisel aastal Eestit Norrasse esindama, viivad Eesti curling' ut veel pikalt edasi,» avaldas Randver lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles