Erilise ründestaari eriline värav

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Torrese täpne penalti aitas Madridi Atletico Meistrite liigas kaheksa parema sekka.
Fernando Torrese täpne penalti aitas Madridi Atletico Meistrite liigas kaheksa parema sekka. Foto: SCANPIX

«Meistrite liiga mängul olin ma sellel staadionil viimati siis, kui olin 10- või 11-aastane. Elasin toona häälekalt kaasa Madridi Atleticole. Seega on see võit minu jaoks võib-olla isegi erilisem kui mõnele teisele minu tiimikaaslasele,» tunnistas Madridi Atletico jalgpalliklubi ründaja Fernando Torres uefa.com-ile pärast otsustava penalti realiseerimist koduväljakul Leverkuseni Bayeri vastu.

Mullu mõningase üllatusena Euroopa tugevaimas klubisarjas finaali välja jõudnud Atletico püsib ka sel aastal endiselt konkurentsis, kui kaheksandikfinaalis lükati kahe mängu kokkuvõttes auti sakslaste Bayer. Avamängu võitis Saksamaa tiim 1:0, kordusmatšis oli sama skooriga parem Hispaania klubi.

Kuna lisaaeg väravaid ei toonud, selgitati võitja penaltiseerias. Klubi ajaloos esmakordselt suutis Atletico eurosarjas penaltiseerias võidutseda. Varasemalt olid nad hooajal 1974/75 jäänud UEFA Cupil penaltiseerias alla Derby Countyle, 1989/90 samas sarjas Fiorentinale ning 2003/04 Intertoto karikasarja finaalis Villarrealile.

Needuse aitas Atleticol murda klubi oma kasvandik ja jaanuaris laenulepingu alusel taas meeskonnaga liitunud 30-aastane Torres. Madridi klubi 3:2 võiduga lõppenud penaltiseerias lõi just endine Liverpooli ja Londoni Chelsea ründaja otsustava tabamuse. «Kokkuvõttes on ka veidike õnne vaja. Siiski tuleb penalteid enesekindlalt lööma minna, muretseda ei tohi ka vastaste hea väravavahi pärast,» rõõmustas Torres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles