Northug kahe tule vahel – kas suusakuningas jääb MK-sarjast eemale?

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug
Petter Northug Foto: SCANPIX

Tänavuse Faluni MMi suusakuningas Petter Northug on taas seisus, kus ta ei pruugi järgmisel aastal MK-sarjas kaasa teha. Põhjuseks sponsoritüli – Northugi suurtoetaja on poekett Coop, Norra suusaliitu sponsoreerib aga Coopi konkurent Spar.

Hetkeseisuga Northug Norra suusakoondise tulevikuplaanidesse sisuliselt ei kuulu. Mees peab esimeseks maiks otsustama, kas liitub koondisega ja ütleb ära sponsorlepingust Coopiga. Norra suusakoondise peasekretär Age Skinstad ütles, et pole Northugiga viimasel ajal sellel teemal rääkinud. «Me pole pärast Holmenkolleni etappi suhelnud, kuid see sponsoriprobleem vajab lahendust,» vahendab Aftenbladet mehe sõnu.

Tänavuse hooaja eel õnnestus Northugil ja suusaliidul jõuda kokkuleppele, et 24. novembri ja 7. aprilli vahel kuulus ta justkui suusaliidule ning Coopi kauplustes Northugi rõivabrändi selles vahemikus ei müüdud. Northugi toiduained olid küll talvel müügis, kuid mees ise neid reklaamida ei tohtinud.

«Ma kirjutasin Norra suusaliidu lepingule küll alla, ent pole sellega rahul,» ütles Northug tänavuse hooaja alguses. «Siiski on mul hea meel, et olukord lahenes ning nüüd saan keskenduda algavale hooajale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles