Ametlik kinnitus: Tamula järvest toodi välja Peetre surnukeha

Oliver Lomp
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Peetre
Taavi Peetre Foto: Raigo Pajula

Päästetöötajad leidsid eelmisel laupäeval Tamula järvel uppunud kuulitõukaja Taavi Peetre paadi ning kuulitõukaja surnukeha.

Veidi enne kella kahte sai Postimees teate, et veest on välja tõmmatud surnukeha. Kui kohe ei saanud Päästeamet kinnitada, kas tegu on Peetrega, siis nüüd on isik tuvastatud.

«Täna kell 13.15 tõmmati veest välja Taavi Peetre surnukeha,» kinnitas Lõuna-Eesti Päästeameti valvepressiesindaja Evelin Uibokand.

Täna kella ühe aeg nägid päästjad esmalt sonariga arvatavat Peetre paati ning seejärel leiti sealt lähedalt ka surnukeha.

11. septembril kell 17.52 teatati, et Võru linnas Tamula järvel vajus põhja mootorpaat ning üks sõitjatest jäi kadunuks. Teine paadis olnud mees jõudis tervelt kaldale. Pealtnägijate juhatusel ebatäpse asukoha määramise tõttu põhja vajunud paati ning kadunud noormeest pühapäeval ja esmaspäeval ei leitud. Otsimiseks kasutati traali ja kajaloodi, kirjeldatakse Lõuna-Eesti Päästekeskuse pressiteates.

Esmaspäeva õhtul jätkati otsimist laenutatud sonariga, mis on täiuslikum seade veealuste objektide leidmiseks. Kahjuks pealtnägijate poolt osutatud kaldale lähematest piirkondadest otsingutööd tulemust ei andnud. Otsinguid jätkati teisipäeval kogu järve ulatuses. Kell 13.15 leiti hukkunud mees 600-700 meetri kauguselt Tamula rannast 7-8 meetri sügavuselt. Paat asus järve põhjas 50 meetri kaugusel hukkunust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles