Uskumatu, aga tõsi: Kalev/Cramo komistas koduliigas teist korda Valga otsa

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Varrak.
Alar Varrak. Foto: Tairo Lutter

Korvpalli Eesti meistriliigas valmistas taas suurüllatuse Valga Maks&Moorits, kes alistas kodusaalis 92:88 Kalev/Cramo.

Tänavu esimeses omavahelises mängus Kalevist 83:77 jagu saanud Valga kontrollis tänast mängu üsna kindlalt, juhtides kõigi veerandaegade järel paari punktiga. Lõpuminutitel kasvatati edu veelgi ja 54 sekundit enne lõppu juhtis Valga juba tervelt kümne punktiga. Siis tabas kiirelt Scott Machado, korvi alt eksis Edgars Kruminš ja Kalevi kiirel vasturünnakul tabas kolmese Gregor Arbet.

 Valga sai minutilise mõtlemisaja järel palli mängu pandud, kuid Jurijs Aleksejevs tegi jooksu. Oleksii Petšerovi tabava kaugviske järel oli vahe ainult kaks punkti ja Kalev oli vastaste korvi all väga lähedal vaheltlõikele, kuid pall jäi siiski kodumeeskonnale. Seitse sekundit enne lõppu tehti viga Reinis Strupovicsile, kes tabas aga mõlemad vabavisked ning kindlustas Valgale magusa 92:88 võidu.

Valga resultatiivseim oli 21 punkti ja 10 lauapalliga Aleksejevs, Strupovicsi arvele jäi 20 ja Kristo Saagele 15 punkti. Kalevlaste poolel oli üleplatsimees 26 punkti visanud Petšerov, 16 punkti viskasid nii Machado kui ka Rain Veideman. Kalev/Cramo kaotus annab Tartu Rockile taas võimaluse heidelda põhiturniiri võidu nimel, Valga jätkab tabelis viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles