Ametlik kinnitus: jalgpalli MM Kataris toimubki tõepoolest talvel

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FIFA president Sepp Blatter.
FIFA president Sepp Blatter. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Jalgpalliliidu (FIFA) täitevkomitee kinnitas täna Zürichis peetud istungil, et 2022. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste finaalturniir Kataris toimub talvel.

Turniiri toimumisajaks on november ja detsember, MM-finaal peetakse 18. detsembril ehk nädal enne jõulupühi. Turniiri avalöök toimub esialgse kava järgi 21. novembril. Tegu on ajaloos esimese korraga, kui jalgpalli MM-finaalturniir peetakse talvel.

Selline otsus lööb põhjalikult sassi Euroopa suurliigade mängugraafiku. Finaalturniir viidi talvisele ajale enam kui neli aastat pärast Katarile korraldusõiguse andmist. Selle aja jooksul on Katari võitu saatnud lakkamatud süüdistused korruptsioonis ja MMi võistluspaikade ehitajate inimõiguste rikkumises. Samuti viitasid kriitikud korraldusõiguse andmise hetkest alates sellele, et Kataris oleks suvise turniiri pidamine sisuliselt võimatu, kuna õhutemperatuurid tõusevad sel ajal kuni 50 soojakraadini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles