Kaks Eesti klubi alustab finaalturniiri

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Howard Frier.
Howard Frier. Foto: Sander Ilvest

Täna pärastlõunal algab Riias naiste korvpalli Eesti-Läti Ühisliiga Final Six turniir, kuhu pääses ka kaks Eesti klubi.

Tõele au andes, loomulikult on Final Six viikendi suurimateks soosikuteks Riia TTT ja SK Cesis, kes oma ridu ka välismängijatega enne otsustavat faasi täiendanud. Ometi, näiteks Cesist on 1182 tänavu kaks korda suutnud võita.

Põhi- ja vaheturniiri lõpetas teatavasti 1182 Tallinn kolmanda kohaga, Tallinna Ülikool oli neljas. Nüüd teame nende vastaseid Final Six turniiril Riias. 1182 kohtub homme Riia RSU/Merksiga ning Tallinna Ülikool LU-ga (Latvijas Universitāte), kes mõneti üllatuslikult seljatas veerandfinaalis Riia TTT Juuniorid kahe mängu kokkuvõttes seitsme punktiga.

1182 Tallinna peatreener Howard Frier, kes vahepeal enam kui kuu aega pidi perekondlikel põhjustel USAs viibima, on kiitnud enne Final Sixi konkurente, eriti TLÜ-d. «Konkurendid konkurentideks, aga meie asi on nüüd iga päevaga veel paremaks minna, et mõne päeva pärast parimas vormis olla,» tähendas Howard Frier paar päeva tagasi.

Ta lisas: «Loomulikult jälgime vastaste tegemisi, aga usun, et Final Sixi puhul on kõige olulisem antud juhul meie enda valmisolek, hoiak, mängulust ja distsipliin. Põhiasju muuta pole vaja, suur töö on juba tehtud. Ma usun meie tüdrukutesse!» 1182 Tallinn sõitis Riiga juba neljapäeva pärastlõunal.

TLÜ, kes saabub Riiga alles reede ennelõunal, on nädalavahaetuseks valmis, kaasas on kõik 14 mängijat. «Jah. Oleme valmis. Tegime eelnevalt spetsiaalse ettevalmistuse, sest sellist kolme mänguga (loodetavasti) nädalavahetust pole meil ju varem olnud. Loomulikult on põhirõhk kõigepealt esimesel mängul, see tuleb kindla peale ära võtta,» lausus naiskonna peatreenerJanne Rits.

Ta jätkas: «Kuna meie hooaeg üldiselt on käinud üles-alla, siis ma loodan eeskätt, et me suudame teha ühtlaselt hea nädalavahetuse: stabiilse, agressiivse ja enesekindla. Eks me siis homme näe, esimese tulemuse pealt.»

Palunud Ritsil iseloomustada LU ohtlikumaid poolusi ja mängijaid, vastas ta: «Üllatus LU võit TTT Juuniorite üle minu jaoks ei olnud. Üks mängija läks TTT-st ju ära ja neil oli ka vigastusi. Aga rääkides LUst, siis nemad on minu jaoks tuttavad – nii treener kui mängijad. Üks asi meid seob küll: me mõlemad mängime üsna sarnast agressiivse kaitsega korvpalli.»

«Nende tsenter (Vineta Birina, 190 cm, sel hooajal 13p+9lp ) on tugev, agressiivne ja hea viskega, tegu on tõelise number viiega – eks see võtab harjumist meie korvialustel mängijatel. Oleme nendeks käikudeks valmis,» lõpetas Rits.

Final Six ajakava

Reede, 20. märts

16:00 (#3) 1182 Tallinn – RSU/Merks Riga(paar A)

18:15 (#4) Tallinna Ülikool – Latvijas Universitāte (paar B)

 Laupäev, 21. märts

15:45 (#2) SK Cēsis – võitja paarist A

18:00 (#1) TTT Rīga – võitja paarist B

 Pühapäev, 22. märts

15:45 Pronksimatš

18:00 Finaal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles