Hokisaaga jätkub: play-off'e uuesti ei mängita, finaalseeria algab homme

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki Eesti meistrivõistluste viimases poolfinaalmängus alistas Tartu Kalev/Välk 15. märtsi kohtumises Kohtla-Järve Viru Sputniku tulemusega 13:2.
Jäähoki Eesti meistrivõistluste viimases poolfinaalmängus alistas Tartu Kalev/Välk 15. märtsi kohtumises Kohtla-Järve Viru Sputniku tulemusega 13:2. Foto: Rein Murakas

Kohtumääruse täitmise eesmärgil tegi Eesti Jäähokiliit Eesti meistriliiga klubidele ettepaneku mängida uued play-off-mängud. Uus mängude graafik oleks pikendanud klubide hooaega ühe kuu võrra. Klubid seda ettepanekut ei aktsepteerinud ning seega algab finaalseeria eeloleval laupäeval.

«Hoolimata tõsiasjast, et vaidlustame kohtumääruse, kaalusime isegi finaalide ärajätmist, kuid meil lasub Rahvusvahelise Jäähokiliidu ees kohustus medalid välja mängida. Finaalide nihutamine ja hooaja pikendamine kuu võrra ei sobinud seevastu klubidele,» sõnas Eesti Jäähokiliidu juhatuse esimees Rauno Parras.

«Mul on HC Viking klubi mängijatest kahju, kuid reeglid peavad olema kõigile võrdsed ning trikitamine ja oma kohustustest taganemine ei kuulu ausa spordi juurde – sport peab puhas olema nii areenil kui selle taga,» märkis Parras.

«HC Viking on korduvalt lubanud oma võlgnevuse likvideerida. Oleme allkirjastanud ka maksegraafiku, kuid 16432 eurost on siiani laekunud vaid 1500 eurot. Ootame, et sarnaselt teiste klubidega ka HC Viking oma kohustused liidu ja kogu Eesti hoki ees täidab. Seejärel on neil võimalus osa võtta Eesti meistrivõistlustest järgmisel hooajal,» lausus Parras.

Ühtlasi otsustasid EJHL ja Jäähoki Eesti meistriliiga klubid muuta finaalide mängimise korda. 

Kahe võiduni mängitava finaalseeria Tartu Kalev-Välk - Narva PSK esimene mäng toimub laupäeval, 21. märtsil kell 19:00 Tartu Lõunakeskuse jääväljakul. 

Teine mäng peetakse 29. märtsil kell 14:30 Narvas ning kolmas ja otsustav kohtumine vajadusel 4. aprillil kell 19:00 taas Tartus.

Finaalseeria normaalaja viigilise tulemuse korral mängitakse 20-minutiline lisaaeg. Kui lisaaeg ei selgita võitjat, visatakse karistusvisked vastavalt IIHF reeglitele.

Pronksimäng HC Panteri ja Viru Sputniku vahel toimub laupäeval, 21. märtsil kell 20:00 Škoda jäähallis. Pronksimängus järgnevad viigilise tulemuse korral 5-minutiline lisaaeg ja vajadusel karistusvisked vastavalt IIHFi reeglitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles