Schumacheri endine tiimikaaslane tahab vormelilegendi üht tiitlit omale

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulsad vormelisõitjad koos: vasakult Michael Schumacher, Felipe Massa, Fernando Alonso ja Rubens Barrichello.
Kuulsad vormelisõitjad koos: vasakult Michael Schumacher, Felipe Massa, Fernando Alonso ja Rubens Barrichello. Foto: SCANPIX

Endine vormelisõitja Rubens Barrichello väitis, et tema kunagine kuulus tiimikaaslane Michael Schumacher ei peaks olema mitte seitsme-, vaid kuuekordne maailmameister.

Barrichello oli Ferraris Schumacheri tiimikaaslane aastatel 2000-2005 ning sel perioodil tuli kuulus sakslane maailmameistriks aastatel 2000, 2001, 2002, 2003 ja 2004. Barrichello seevastu ei võitnud kunagi meistritiitlit, kuid on nüüd väitnud, et üks tiitel peaks siiski talle kuuluma, sest Ferrari kasutas toona väga jõuliselt esisõitja poliitikat ning eelistas Schumacherit, kuigi see oli ebaaus.

«Schumacheri seitsmest tiitlist üks peaks olema minu oma,» teatas Barrichello, kelle hinnangul andis Ferrari toonane boss Jean Todt vastuolulisi käsklusi ja nii mängiti maailmameistritiitlid meelega kätte just Schumacherile.

Brasiilia sõitja tõi ka konkreetse näite: 2002. aasta Austria GP-l oli ta viimasel ringil juhtimas, kuid meeskond andis käsu Schumacher mööda lasta ja Barrichello oligi sunnitud poodiumi kõrgeima koha sakslasele loovutama. «Ma ei oleks teda mööda lasknud, aga sain Ferrarilt informatsiooni, mis pani mind järele mõtlema. Seega võtsin jala gaasipedaalilt ära,» tunnistas 42-aastane endine vormelisõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles