El Clasico: Suarez tõi Barcelonale magusa võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez
Luis Suarez Foto: SCANPIX

Jalgpalli Hispaania kõrgliigas pidasid järjekordse El Clasico maha Barcelona ja Madridi Real. Koduväljakul mänginud Barcelona võttis lõpuks magusa 2:1 võidu. 19. minutil viis Jeremy Mathieu Barcelona juhtima, kuid 12 minutit hiljem Cristiano Ronaldo viigistas. Barcelona kangelaseks tõusis Luis Suarez, kes lõi 56. minutil kauni võiduvärava.

Barcelona jätkab Hispaania kõrgliiga liidrina. Teisel kohal asuv Real kaotab neile nelja punktiga.

Barcelona - Real 2:1

-

Barcelona algkoosseis: Bravo, Alves, Pique, Mathieu, Alba, Mascherano, Rakitic, Iniesta, Messi, Suarez, Neymar

Reali algkoosseis: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Modric, Kroos, Isco, Bale, Ronaldo, Benzema

-

Kohtumine on alanud

-

12. minutil tõeliselt ohtlik olukord Reali poolelt. Benzema söödab Ronaldole, kes palli latti kõmmutab

1:0

19. minutil viib Jeremy Mathieu pealöök Barcelona juhtima! Resultatiivne sööt Messilt

1:1

31. minutil Cristiano Ronaldo viigistab! Benzema mängib palli Ronaldole kenasti ette ja Portugali väravakütt lükkab palli võrku

-

39. minutil lööb Bale värava, kuid tõuseb suluseisu lipp

-

POOLAEG

-

Statistikat. Barcelona hoidis avapoolajal palli 51 protsenti mänguajast. Real tegi 8 pealelööki Barcelona 6 vastu. Nurgalöökide seis jäi 6:4 Reali kasuks. Kollased kaardid on Barcelona poole pealt kirjas Luis Suarezel ja Jordi Albal. Reali poolt on hoiatuse teeninud Pepe, Ronaldo ja Ramos

-

TEINE POOLAEG

-

Reali poolelt teenivad teise poolaja alguses kollased kaardid Carvajal ja Modric. Kokku on kohtunik näidanud täna seitset kaarti

2:1

56. minutil saab Suarez hea söödu kaitseliini taha, mees võtab palli suurepäraselt omaks ning saadab täpselt värava tagumisse nurka

-

Vahepeal on kollase kaardi teeninud veel Macherano, Isco ja Iniesta. Mängitud 65 minutit

-

Barcelona kodustaadionile on mängu vaatama tulnud 98 760 inimest

-

73. minutil teeb Real esimese vahetuse. Pepe välja, Varane sisse

-

76. minutil esimene vahetus Barcelona poolelt. Rakitic välja, Busquets sisse.

-

80. minutil vahetused mõlemalt poolelt. Iniesta välja, Xavi sisse. Isca välja, Jese sisse

-

Viis minutit enne lõppu teeb Barcelona viimase vangerduse. Neymari asemel tuleb väljakule Rafinha

-

Modrici asemele tuleb vahetusest Lucas Silva. Kaks minutit lõpuni. Casillas tõrjub Messi hea pealelöögi

2:1

KOHTUMINE ON LÕPPENUD BARCELONA VÕIDUGA

Enne mängu:

27 vooru järel juhib Barcelona tabelit ühe punktiga Reali ees ning ehkki pärast tänast jääb pidada veel kümme mängu, võib El Clasico tulemus olla seetõttu ülimalt tähtis. Lähim jälitaja Valencia jääb enne tänast mängu Realist nelja punkti kaugusele, tiitlikaitsjal Madridi Atleticol on omakorda Valenciast punkt vähem. Tänavuse esimese omavahelise mängu võitis koduväljakul Real, alistades Barcelona kodus 3:1. Neymar viis küll külalised juba neljandal minutil juhtima, ent Cristiano Ronaldo viigistas penaltist ning teisel poolajal tõid Pepe ja Karim Benzema tabamused Realile võidu.

Viimastes mängudes on paremas hoos olnud Barcelona, kes kaotas kuu aega tagasi küll Malagale, kuid on seejärel alistanud Granada, Rayo Vallecano ja Eibari. Meistrite liigas saadi kahe mängu kokkuvõttes kindlalt jagu valitsevast Inglismaa meistrist Manchester Cityst ja jõuti kaheksa parema hulka, kus saadi reedese loosimise tulemusena vastaseks Paris Saint-Germain.

Real pääses Meistrite liigas samuti kaheksa parema sekka, kuid kodus kaotati kordusmäng Schalkele ning publik saatis mängijad platsilt minema vilekoori saatel. Loos tõi Realile veerandfinaalis vastu mulluse hooaja finaalivastase, linnarivaali Atletico. Koduliigas alistas Real küll viimati Levante, kuid enne seda kaotati Athletic Bilbaole ja viigistati Villarrealiga.

Läbi aegade on Barcelona ja Real kohtunud 169 korda, Real on võitnud 71 ja Barcelona 66 mängu. 32 vastasseisu on lõppenud viigiga.

Barcelona eeldatav algkoosseis: Bravo, Alves, Piqué, Mathieu, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Neymar, Messi, Suárez.

Reali eeldatav algkoosseis: Casillas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, Isco, Bale, Ronaldo, Benzema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles