Alonso peab Malaisias starti pääsemiseks läbima testide kadalipu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Järgmisel nädalavahetusel toimuval vormel-1 sarja Malaisia etapil startida lootev Fernando Alonso peab selleks läbima mitu testi, neist viimase vahetult enne võistlusnädalavahetust.

Barcelonas peetud testil avarii teinud Alonso jäi hooaja esimesest etapist Austraalias kõrvale, kuid nüüd on mänedžeri Luis Garia Abadi sõnul hispaanlase tervis korras. «Need testid on kõigest formaalsus,» märkis Abad.

Alonsole on juba tehtud kodumaal Hispaanias rida uuringuid, ent vormel-1 sarja kolmest arstist koosnev ekspertkomisjon vaatab nende tulemused veel üle. Täna teevad samad arstid Alonsole veel ühe testi ning kui ta ka selle läbib, lahutab teda Malaisias starti pääsemisest veel vaid kaks katsumust. Esimese testi teeb talle neljapäeval Malaisias Sepangi ringraja ametlik arst ning teise Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) peaarst Jean-Charles Piette.

Viimast testi nimetatakse kokkupõrketestiks ning seal peab Alonso tõestama oma reaktsioonikiirust, kusjuures tema tulemust võrreldakse varasemate, enne õnnetust kogutud andmetega. Alonso on ka ise kinnitanud, et testide läbimine ei tohiks talle mingit peavalu valmistada. Eelmisel nädalal läbis ta McLareni võistkonna simulaatoris treeningperioodi, et Malaisia etapiks valmis olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles