Austraalia kohus ähvardas Sauberi juhti vanglaga

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Monisha Kaltenborn.
Monisha Kaltenborn. Foto: SCANPIX

Austraalia GP ajal toiminud Sauberi vormel-1 meeskonna ja hollandlasest piloodi Giedo van der Garde kohtusaage oleks võinud saada hoopis karmima lõpu, kuna Sauberi juhti Monisha Kaltenborni ähvardati ka vanglaga.

Van der Garde tahtis kohtu kaudu saada luba Sauberi võistkonna ridades Austraalia etapil osalemiseks, kuna tal oli olemas kirjalik leping, mis seda lubas. Sauber oli aga pilootideks palganud Felipe Nasri ja Marcus Ericssoni. Mõlemad starti läinud mehed teenis lõpuks ka punkte, Nasr oli viies ja Ericsson kaheksas.

«Kui FIA oleks van der Gardele vajaliku litsentsi andnud, siis oleksime pidanud tema starti laskma,» tunnistas Kalterborn Šveitsi ajalehele Sonntagsblick. Ta tunnistas, et oli liiga lihtsameelne ning usaldas suusõnalisi kokkuleppeid. «Jah. Ma tegin vigu, kuna usaldasin valesi inimesi.» Sauber jõudis lõpuks Hollandi piloodiga kokkulepele, mille alusel maksavad nad van der Gardele koguni 15 miljonit eurot.

Ta jätkas: «Kui istusin Austraalia kohtus ja kuulsin sõna vangla, siis olin šokis. Kohtus ei loe moraalsed printsiibid. Nende jaoks on oluline ainult kirjalik leping ja muud asjaolud ei loe.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles