Eesti pikamaajooksja sihib 44 aastat püsinud rekordit ja olümpianormi

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Aus
Priit Aus Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti autorendiettevõte Hansarent asus toetama kergejõustiklast Priit Ausi, kelle eesmärk on purustada 44 aastat püsinud Eesti rekord 3000m takistusjooksus ning täita Rio olümpianorm.

3000 meetri takistusjooksja Aus on võtnud eesmärgiks täita Brasiilias Rio de Janeiros toimuvate suveolümpiamängude norm. Normi täitmiseks tuleb Ausil püstitada uus Eesti rekord, mida ambitsioonikas sportlane sugugi võimatuks ei pea. Senine Eesti rekord, mis kuulub Ilmar Ruusile aastast 1971, on 8.29,6. Aus võitis 2014. aasta Eesti meistrivõistlustel kuldmedali ajaga 8.50,51 ning ongi seadnud järgmiseks eesmärgiks uue Eesti rekordi püstitamise ja olümpiamängud.

Oma eesmärkide saavutamiseks on Aus suure osa oma ajast treeninud välislaagrites, peamiselt Portugalis ja Keenias. Just Keenia treeninglaagrit peab Aus ettevalmistaval perioodil tähtsaks, kuna näeb kõrgmäestikus – ligi 2400 meetri kõrgusel merepinnast – raskendatud tingimustes harjutamisel olulist arenguvaru.

«Kogedes omal nahal sealseid keskkonnafaktoreid, mis oluliselt mõjutavad organismi talitlust ning kehalist töövõimet, veendusin üha enam, kui paljust ma siiani ilma olin jäänud ning miks just Iteni nimetatakse kohaks, kus sünnivad meistrid. Nähes enda kõrval kõrgete eesmärkide nimel sihikindlalt treenimas maailma parimaid kesk- ja pikamaajooksjaid, suureneb endalgi motivatsioon ja tahtmine saavutada suuri eesmärke,» rääkis Aus.

«Priidus paistab silma tema erakordne sihi- ja meelekindlus. Seetõttu oleme ka ise kindlad, et ta suudab endale seatud kõrged sihid saavutada ning tahame omalt poolt olla talle sellel teekonnal toeks,» ütles Hansarendi juhatuse liige Argo Rebane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles