Jäätantsijad päästavad Eesti uisutamist

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: ILUUISUTAMISE EESTI MEISTRIVÕISTLUSED 2012 :TALLINN, EESTI, 18DEC11.
Iluuisutamise Eesti meistrivõistlused Premia jäähallis. Irina Shtork - Taavi Rand.
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: ILUUISUTAMISE EESTI MEISTRIVÕISTLUSED 2012 :TALLINN, EESTI, 18DEC11. Iluuisutamise Eesti meistrivõistlused Premia jäähallis. Irina Shtork - Taavi Rand. mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Taavi Rand veetis suve tippsportlase kombel treenimise asemel kaitseväes sõdurieluga tutvudes. Sügisel alustas ta koos paarilise Irina Štorkiga taas tõsiseid treeninguid ning talvel saavutati Stockholmis peetud iluuisutamise EMil jäätantsus 13. koht. See tähendas kolme eelmise aasta taseme säilitamist, kuid seda hoopis vähem treenides. Homme alustavad aga Štork ja Rand ainsate Eesti iluuisutajatena Hiinas Shanghais MMi.

Veel aasta tagasi kuulutasid Eesti iluuisutamise juhid, et väga napilt jäi puudu võimalusest, osaleda Sotši olümpial võistkonnavõistluses – põhjuseks paarissõitjate puudus ning just Štorki ja Ranna veidi ootamatu olümpiapääsmeta jäämine. Praeguseks on aga jäätantsijad ainsad, kes suudavad MMil osalemise tasemel püsida. Teistel aladel pole uusi tegijaid esile kerkinud.

Kindel on see, et 21-aastane Štork ja temast aasta vanem Rand tulevad jääle homme sõidetavas MMi lühikavas. Vabakava pääsevad Eesti aja järgi reede varahommikul esitama 20 paremat ning selle seltskonna hulka mahtumine tähendaks neile juba eneseületamist. Võrreldes EMiga, mille eel jõuti korralikult harjutada vaid poolteist kuud, peaks MMiks ettevalmistus olema põhjalikum, kuid konkurents on suurem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles