Inglismaa kõrgliigas hakatakse piirama mitte-eurooplasi

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalliliidu juhatuse esimees Greg Dyke avaldas plaani, mille kohaselt kavatsetakse Premier League'is piirama mitte-eurooplaste arvu, et soodustada inglise mängijate arengut.

Uute plaanide kohaselt loetakse karmistatakse Inglismaal kasvatatud mängijate (home-grown player) reeglit ning klubis kasvatatud mängija reeglit, aga lisaks sellele võetakse tõsiselt luubi alla ka töölubade väljastamine mitte-eurooplastele - kui varem rahuldati peaaegu kõik taotlused, siis edaspidi antakse luba vaid parimatest parimatele, vahendas Soccernet.ee.

Dyke'i sõnul julgustab plaani Harry Kane'i hiljutine esiletõus - 21-aastane inglane tegi oma esimese mängu Tottenhami eest põhikoosseisus eelmise aasta aprillis, kuid on nüüd tõusnud liiga parimaks väravakütiks.

«Kui palju Harry Kane'isid veel Premier League'i klubide noortevõistkondades on? Temaga läks vaat et õnnega pooleks - halvemal juhul oleks ta endiselt kuskil Millwallis laenul,» põrutas Dyke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles