Mike Tyson andis tänapäeva profipoksile hävitava hinnangu

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Tyson
Mike Tyson Foto: SCANPIX

Viimaste kümnendite üks kuulsamaid profipoksijaid Mike Tyson ei näe alal enam suurt tulevikku ning soovitas noortel talentidel hoopis MMAga tegelema hakata.

Tyson tõi välja, et möödunud sajandi lõpus oli profipoksijate eesmärk teistsugune kui täna. «Mina tulin põrgust ning iga võit aitas mul sealt välja ronida. Iga võit viis mind lähemale surematule hiilgusele,» rääkis Tyson Larry Wilmore’i juhitavas jutusaates. Kui Wilmore küsis saatekülaliselt, mida ta soovitaks lapsele, kes tahab pürgida profipoksijaks, kõlas Tysoni vastus: «Mingu MMA trenni.»

Samuti saates osalenud Jackie Kalleni sõnul ei taha tänapäeva poksikuulsused enam maailma parimatega rinda pista ning otsivad endale nõrgemaid vastaseid. «80ndate ja 90ndate poksijad olid nõus ringi minema kellega tahes, sest tahtsid tõestada, et nad olid parimad. Selleks, et olla parim, pead võitlema parimatega,» teatas Kallen.

Ta nõustus Tysoni arvamusega, et MMA on viimastel aastetel profipoksist mööda läinud. Kuigi üksikud matšid koguvad populaarsust ja ala juures liigub palju raha, siis endise hiilguse on poks minetanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles