Uuesti UEFA presidendiks valitud Platini: me armastame FIFAt

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA president Michel Platini jätkab ametis veel neli aastat.
UEFA president Michel Platini jätkab ametis veel neli aastat. Foto: SCANPIX

Prantslane Michel Platini valiti kolmandat ametiaega järjest Euroopa Jalgpalli Liidu (UEFA) presidendiks.

Platini on seega presidendiametis veel neli aastat, vastaskandidaate tal seekordsetel valimistel ei olnud. Prantslane on korduvalt rõhutanud, et ei toeta mai lõpus toimuvatel FIFA presidendivalimistel organisatsiooni praegust juhti Sepp Blatterit, kuid oma võidukõnet kasutas ta sellegipoolest FIFA ülistamiseks, väites, et ülejäänud maailma üritatakse UEFA vastu häälestada.

«See tähendab mulle rohkem kui te suudate iial ette kujutada. Tean, et võin teile loota, ja teie teate, et võite mulle loota,» sõnas Platini Viinis toimunud valimiste järel. «Võin veel neli aastat oma tööd jätkata. Tahan öelda, et armastame FIFAt sügavalt ning just selle armastuse ja austuse tõttu tahame, et tegu oleks täiusliku organisatsiooniga. Oleme nõudlikud vaid nende inimeste ja organisatsioonide suhtes, millest hoolime.»

Ülejäänud viie konföderatsiooni presidentidele suunatud väljaütlemise sõnastas Platini järgmiselt: «Tahame, et FIFA oleks austusväärne ja et seda ka tõesti austataks. Teatud inimesed üritavad meid üksteise vastu ässitada ning meid teistest eraldada, nimetades meid ülbeteks ja isekateks eurooplasteks – aga ärge uskuge kõike, mida kuulete. Oleme kõik erilises seisus ning teeme tööd kõigi 209 rahvusliku alaliidu heaolu nimel, samuti FIFA heaolu nimel. Olgu 29. mai valimiste tulemused millised tahes, meie koostöö jätkub,» ütles Platini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles