EMil Eesti vastu astuv Ukraina korvpallikoondis on plindris

Ats Kuldkepp
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mike Fratello Ukraina koondist juhendamas.
Mike Fratello Ukraina koondist juhendamas. Foto: SCANPIX

Septembris peetaval korvpalli EMil Eestiga ühte alagruppi kuuluval Ukraina koondisel jäid alaliidu rahanappuse tõttu peatreeneri Mike Fratello ees üles suured võlad ja nüüd on suure kahtluse all, kas tunnustatud ameeriklane üldse Ukrainat EMil juhendab.

«Oleme treeneritekollektiivile siiamaani võlgu ja mul on Fratello ees häbi,» rääkis Ukraina korvpalliliidu president Aleksander Volkov kohaliku portaali X-sport vahendusel. «Kardan, et temaga koostöö jätkamine on ebatõenäoline. Aga kui lähen USAsse, siis saan temaga kokku ja äkki leiame mingi lahenduse. Need on minu isiklikud võlad, mille kavatsen ära maksta,» lisas ta.

Volkov märkis, et kõige kurvem on asja juures see, et kuna ta ei pruugi mais toimuvate uute alaliidu presidendivalimiste järel ametis jätkata, siis ei saa ta Fratellole anda ka konkreetseid lubadusi ja võtta alaliidule uusi kohustusi. «Ma ei taha rääkida, palju olen alaliidu ja koondise jaoks kulutanud oma isiklikku raha. Kui annad raha klubile, on see arusaadav. Kui aga koondisele, on see lihtsalt vale.»

Samas oli Fratello kohal detsembris Pariisi lähistel peetud alagruppide loosimisel ja NBA-s läbi aegade võitude arvult 19. kohal olev juhendaja on mõista andnud, et kui raha leitakse, on ta igati valmis suurvõistlustel ootamatult edukalt esinenud koondist aitama. 2013. aasta EMil saadi kõrge 6. koht, millega tagati ka pääs eelmisel aastal Hispaanias peetud MMile. Seal jäädi play-offist napilt välja, kui B-alagrupis piirduti 2 võidu ja 3 kaotusega.

Lisaks pole siiani kindel, kui kõva koosseisu suudavad ukrainlased EMiks kokku ajada. Suur küsimärk on näiteks NBA-s Phoenix Sunsis läbimurdehooaega tegeva, aga vigastustealti keskmängija Alex Leni ja kodustatud tagamehe Pooh Jeteri kaasalöömine. Varem on koondisesesse kuulunud ka viimasel ajal Kalev/Cramos aina paremasse hoogu läinud Oleksi Petšerov, aga temagi puhul pole midagi kindlat.

Eesti kohtub EMi D-grupis Ukrainaga 7. septembril. Lisaks kuuluvad Riias peetavasse alagruppi Läti, Leedu, Belgia ja Tšehhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles